Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På direkten fra hull 8

- Kan jeg få slå ut nå? Jeg skal nemlig delta i en direkte radiodebatt om 50 sekunder, sier Carl I. Hagen. Han entrer utslagsmatta, tar en prøve- sving og klasker den vesle, hvite golfballen i en vakker bue, snorrett mot flagget 115 meter lenger framme. Ballen ruller inn på greenen og stopper et par meter fra hullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med den største sinnsro plasserer han sjuer-jernet tilbake i bagen, legger mobiltelefonen til øret og går rett på riksnettet i debatt med ambulansesjefen i Vestfold:

- Sist vi hadde dette oppe i Stortinget...

Stedet er åttende hull på Ballerud golfbane i Bærum. Carl I. Hagen kombinerer en ni hulls golfrunde med et sommerintervju med Dagbladet. Men ikke nok med det: Han har lagt inn en radiodebatt på direkten i programmet «Norgesglasset» i samme slengen.

Der er dagens tema om man bør slå sammen de tre nåværende nødtelefonnumrene til ett. Hagen argumenterer med rutinert engasjement for at så er det eneste fornuftige.

Avgjørelsen

Måpende bivåner vi Frp-lederens evne til å holde flere baller i lufta samtidig.

Allerede på det tredje hullet, banens nest vanskeligste, får han birdie, det vil si ballen i hullet på to slag. Der og da avgjør han konkurransen. Dagbladets medarbeider må bruke fem slag, mister selvtilliten og blir depressiv.

Oppvisningen på åttende hull er spiker'n i kista. Hagen putter ballen i hullet mens han holder ambulansesjefen i mobiltelefonen mellom kinnet og skuldra.

Arvelig

Carl I. Hagen er arvelig disponert for spill med liten ball. Hans far drev i sin tid med tennisinstruksjon som bigeskjeft. Det er åpenbart at sønnen har balltalent. Selv om han slo sitt første golfslag for bare tre år siden og ikke har vært på golfbanen siden tidlig i juni, treffer han ballen forbløffende rent og godt.

- Du har opparbeidet god ballfølelse ved å spille mye tennis, da, sier vi spakt i nederlagets stund .

- Jeg spiller bare en gang i uka i vinterhalvåret. Jeg er for doven. Min eneste regelmessige trim er å trekke inn magen hver gang jeg blir fotografert. Det blir jeg jo forholdsvis ofte, men det er likevel ikke tilstrekkelig som mosjon, sier han.

Ferdighetsbevis

- Er det ikke et paradoks at vi må ha sertifikat, såkalt grønt kort, for å kunne gå omkring her på idylliske, parkliknende jorder og fike til en liten ball, mens man uten dokumenterte ferdigheter kan slippe løs hundrevis av hestekrefter på fjorden og utsette både seg selv og andre for livsfare?

- Det er usammenliknbart. Men også for meg er det et tankekors at det ikke kreves dokumenterte ferdigheter for å føre de største og raskeste fritidsbåtene. Personlig er jeg for både aldersgrense og ferdighetsbevis for førere av raske båter og store båter, sier han.

Carl I. Hagen har vært hjemme, i betydningen innenlands, i hele sommer. Denne uka har han bl.a. vært på fru Elis hjemsted, Dombås.

Oppussing

- Det har vært sagt at din svigermor på Dombås er en av dine viktigste lytteposter når det gjelder å fange opp hva grasrota er opptatt av og mener?
- Det er korrekt.

- Fikk du klare meldinger om oppussingen og pengeforbruket på Slottet?

- Vi snakket ikke om det spesielt, men jeg er ikke i tvil om at man på grasrota er mektig irritert over unødvendig luksus.

- Hva mener du ?
- Jeg vil vente med å ha noen mening til jeg har satt meg inn i sakens dokumenter. Jeg vil ha en informert mening, ikke en som bare er basert på medieoppslag .

Selv har han pusset opp på badet i sommer. Det har vært så vidt vellykket at Eli har satt ham i arbeid med flere prosjekter. Ingen uklarheter om hvem som bestemmer der.

Regjeringsjakt?

- Vi går mot en spennende politisk høst. Blir det regjeringsjakt?
- Ikke fra min eller Frp's side. Stortinget er ikke slik sammensatt at en regjeringsjakt kan være noen målsetting.

- Tror du Kjell Magne Bondevik får lese juleevangeliet i år som statsminister?

- Jeg gir ham en fifty- fifty-sjanse.

Livsstil

- Frp foretrekker vel tross alt en Bondevik-regjering framfor en Ap-regjering ledet av Jagland?
- Svaret på det er et klart ja.

- Du gjentar stadig at du foretrekker Jens Stoltenberg som leder av Ap. Men du vet jo godt at du svekker Stoltenbergs posisjon hver gang du sier det?
- Jeg er ikke enig i det. For det første mener jeg det er riktig å svare på dette når alle medier spør om det. For det andre må det jo være greit for partiledelse og tillitsvalgte i Ap å få vite at Stoltenberg foretrekkes i andre partier.

- Blir du aldri lei politikken?
- Jo, av og til, men nå er politikk blitt en livsstil for meg, og min filosofi er å være positiv til det jeg driver med. Dessuten: Jeg er et organisasjonsmenneske.

<B>RADIODEBATT:</B> Carl I. Hagen putter og har et halvt øre på mobiltelefonen der han på direkten fører en intens radiodebatt med ambulansesjefen i Vestfold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!