På dronningbesøk

LONDON (Dagbladet): Onsdag kommer dronning Elizabeth II og prins Philip på statsbesøk til Norge. I den forbindelse drakk Dagbladet te med melk på Buckingham Palace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opp fra undergrunnen ved Victoria stasjon og ut i koket. London har på seg tropehjelm og trafikken står. Det er 20 minutter til audiens i en av dronning Elizabeths mange residenser, Buckingham Palace.

For å komme over på den riktige siden av gata brukes undergangen. Der nede stinker det. De hjemløse i skyggen av slottet har ikke innlagt bad og wc, men sengene av brettet papp er ryddige.

To politimenn stopper oss foran sideinngangen og spør hva vi har å bestille. Papirene er i orden og det er åtte minutter igjen. Det smaker med en Prince mild ute på den store slottsplassen, mens turistene fotograferer ved de høye jernportene.

Dronning Elizabeth II

Elisabeth Alexandra Mary, født 21. april 1926.Er eldste datter av kong Georg VI og dronning Elizabeth I.Ble kronet til dronning 2. juni 1953.Giftet seg i 1947 med Philip Mountbatten, som fikk tittelen hertug av Edinburgh.Har fire barn, Charles, prins av Wales (1948), Anne, prinsesse (1950),

Andrew, hertug av York (1960) og Edward, jarl av Wessex (1964).

Har tidligere vært på statsbesøk i Norge i 1955, 1969 og 1981.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer