På dypt vann

Som barne- og familieminister har det blåst friskt rundt Valgerd Svarstad Haugland. Men selv om hun politisk har befunnet seg på dypt vann, nekter hun å la det ødelegge ferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv sier hun:

- Jeg føler mine uttalelser blir vridd og vendt på som et ledd i kampanjen for å bekrefte mytene om Kristelig Folkeparti.

I forrige måned fikk hun og regjeringen Homofobprisen. Nå sender hun sjokkbølger gjennom Kristen-Norge når hun innrømmer at homofile skal få adoptere.

- Når adopsjon for enslige skal vurderes, vil det ikke bli lagt vekt på seksuell legning, sier hun.

Svarstad Haugland er en av regjeringens mest utskjelte statsråder.

Adopsjon

Etter først å ha vært sterkt i tvil om enslige bør få adopsjonsrett, har hun nå mildnet kravene slik at enslige uten tilknytning til barnet også kan få mulighet til å adoptere barn.

Kristelig Folkepartis fiendtlige holdning til partnerskapsloven er blant annet begrunnet med frykten for at homofile par vil kreve adopsjonsrett.

Nå foreslår partiets leder en ordning som i realiteten gir homofile denne adgangen.

- Når det gjelder ensliges adopsjonsrett vil det bli lagt vekt på at barnet skal ha kontakt med både menn og kvinner.

- Homofile har vel kontakt med både menn og kvinner?

- Ja, men jeg mener barnet har det best med to foreldre og et godt nettverk, sier hun.

Misforstått

Hun ble også svar skyldig da innvandrerorganisasjonene påpekte at de tallrike innvandrerfamiliene ville tjene store summer på kontantstøtten, og at barnehagene ville bli tømt for våre nye landsmenn.

Selv føler hun seg misforstått.
Nå velger hun sine ord med omhu, og en karakteristikk av regjeringens medlemmer sitter langt inne. Derfor blir det delt førsteplass når likestillingsministeren vurderer hvem i regjeringen som best fyller 90-åras mannsideal.

- Jeg tror nok Jon (Lilletun) og Knut (Vollebæk) er flinkest til å hjelpe til i huset. De to får nok også toppscore når det gjelder å varte opp kona.

Ferietid

Mens arbeiderbevegelsens Thorbjørn Jagland og Yngve Hågensen hviler ut på sine sommersteder, er tobarnsmoren fornøyd med rekkehusferie.

- Har en ikke hytte, slipper man å dra dit hele tida. På stranda her nede kan jeg ligge paddeflat, bade og kose meg.

Om drøye tre uker er det tilbake i regjeringskontorene med budsjettarbeid og nye angrep fra opposisjonen. Onde tunger vil ha det til at regjeringen kommer til å råtne på rot.

- Kanskje blir Svarstad Haugland selv statsminister en vakker dag?

- Det er sikkert artig å være statsminister, men jeg tror ikke det passer meg.

Valgerd Svarstad Haugland