På ei uke har flere enn 1,4 millioner sett videoen av Frodes datter som leker

- Er blitt kontaktet av CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er gått litt over ei uke siden kenneleier Frode Larsen la ut en video av dattera Pernilles (snart sju) lek med 14 schäfere på Youtube. Lite ante han om den enorme oppmerksomheten den snart to år gamle filmsnutten skulle få.

Hittil er den sett av flere enn 1,4 millioner.

- Kontaktet av CNN - Jeg hadde ikke sett for meg dette. Vi har ei Facebook-side hvor jeg har lastet opp en del bilder av Pernille. Vi importerer hundefor, og det hender jeg at jeg har brukt henne i reklame. Vi har fått 100-200 «likes» på Facebook, men aldri 1,4 millioner, sier Frode Larsen til Dagbladet.

Videoen har også fått enorm oppmerksomhet utenfor Norges grenser. Den er gjengitt av en lang rekke blogger med fokus på gode nettvideoer, og er i tillegg blitt brukt på tv.

- Vi er blitt kontaktet av en russisk tv-stasjon, et tv-selskap i Nevada og av CNN. CNN har spurt om lov til å bruke den på nettsida si, sier Larsen.

Flere norske netthiter: Hanna (16) håper hun ikke har skapt en ny trend.

Dattera lykkelig uvitende Den unge, ferske filmstjerna er godt vant til å være rundt hundene, og stortrives i deres selskap. Men hun er lykkelig uvitende om den enorme oppmerksomheten hun har fått, også utenfor landets grenser.

At videoen er blitt mye sett også i Norge, fikk derimot Larsen merke da han hadde med dattera på jobb påskeaften.

- Det var en kunde som sa at «henne har jeg sett på video». Videoen har også 2400 delinger på Facebook her i Norge, og det er veldig mange som snakker om den og som har ringt oss, sier Larsen.

- Spesiell rase Selv har han ikke noen god forklaring på hvorfor videoen er blitt en netthit. Kennelen Finika, som han og kona driver på Løten i Hedmark, har 20-årsjubileum i år.

For tida har de åtte hunder, men allerede i løpet av våren venter de to nye kull. Frode Larsen forteller at hundene de avler fram er helt spesielle.

- Dette er dyr som er veldig gode i hodet. Det er aldri noe knuffing mellom dyr og barn, og vi har ofte barnehager på besøk. Vi har en veldig snill rase. Med rikitg oppdrett er schäferen et fantastisk dyr. Men det er tøft å ha en schäferhund. Det krever mye lederskap, sier Larsen.

LAGET NETTHITEN: Frode og Jannichen Larsen har 20-årsjubileum med Finika kennel i år. Men har aldri opplevd maken til oppmerksomhet som med dattera Pernilles Youtube-suksess. Foto: Finika kennel
LAGET NETTHITEN: Frode og Jannichen Larsen har 20-årsjubileum med Finika kennel i år. Men har aldri opplevd maken til oppmerksomhet som med dattera Pernilles Youtube-suksess. Foto: Finika kennel Vis mer