På en annen planet?

Det er urovekkende når USAs president oppfatter virkeligheten helt forskjellig fra nesten alle andre, skriver Halvor Elvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW ORLEANS, LOUISIANA (Dagbladet) Hvor svak er egentlig presidentens kontakt med virkeligheten? I Reno, Nevada tirsdag talte han til flere tusen krigsveteraner. Der sa han at det var meningsløst å hevde at USA har feilet i Irak fordi parlamentet der ikke vedtar alle de lover de har sagt de vil gjøre. «Selv vi får ikke vedtatt budsjetter innen tidsfristene – og vi har 200 års erfaring », sa han og fikk tilhørerne til å humre.

Onsdag kom han til New Orleans for å markere 2-årsdagen for Katrina-katastrofen som er blant de verste i USAs historie med 1 600 drepte, 200 savnede og 185 000 som ikke er kommet tilbake til byen. Heller ikke her var presidentens ordvalg i nærheten av noe som folk flest kan slutte seg til.

Bush dro til Martin Luther King Jr. skolen i bydelen Lower 9th Ward som er blitt det mest kjente området i byen verden over gjennom reportasjene etter flommen. Skolen er nå overtatt av private og er bygget opp igjen etter katastrofen. Men den ligger som en gulmalt øy i et øde og ødelagt område. Elevene blir busset inn fra nabobydelen som ikke ble så hardt rammet av stormen og flommen. Det bor i dag nesten ingen i distriktet rundt skolen. Gjenoppbyggingen der er sjokkerende kort kommet, og strømforsyningen i området er enten mangelfull, eller helt ikke-eksisterende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer