«På et eller annet vis er det mange menn som betaler for sex»

- I et demokratisk samfunn må kvinner få selge kroppen sin hvis de har lyst. Vi bør ikke reagere på at menn benytter seg av disse tjenestene, mener historiker Nils Johan Ringdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ringdal har utgitt boka «Verdens vanskeligste yrke. De prostituertes verdenshistorie». Han er forundret over debatten om kjøp og salg av seksuelle tjenester.

- Jeg har liten sans for hetsen av horekundene i Tana og andre steder. Det er ganske drøyt når motstandere påstår at menn bør gå i sølibat hvis de ikke får sex uten å betale for det. Tenk hvor mange ekteskap som bør avsluttes hvis den tankegangen skulle regjere. På et eller annet vis er det mange menn som betaler for sex, resonnerer historikeren.

Dagbladet har de siste dagene satt søkelys på kvinnen som vare i et stadig økende marked. Reaksjonene har vært mange etter at finnmarkingen Johan Andersen i Dagbladet fredag sto fram som horekunde i Tana.

- Jeg har fått noen telefoner, ja, sier Andersen, men fastholder at de fleste reaksjonene har vært positive.

- Jeg har fått høre at noen av samejentene er sure, og så fleiper naboene med meg, men jeg må lære meg å gå med rak rygg, sier 62-åringen.

Han har gitt horekundene i Tana et ansikt og regner med å måtte leve med slengkommentarene. Men han blir riktig ilter når hans motstandere hevder at han bør leve i sølibat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer