Asylpolitikk

På ett år har 467 barn rømt fra norske asylmottak. Over halvparten har forsvunnet helt

«Sterkt bekymringsfullt», sier stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap). Nå jobber Ap og flere andre partier med forslag som skal gi mer trygghet til asylbarna.

HAR RØMT: Disse hendene tilhører asylsøkeren "Armin" fra Afghanistan, som Dagbladet fulgte på hans vei ut av Norge. Han er en av mange afghanske 18-åringer som rømmer fra landet, men mange stikker også av fra mottak før de fyller 18. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR RØMT: Disse hendene tilhører asylsøkeren "Armin" fra Afghanistan, som Dagbladet fulgte på hans vei ut av Norge. Han er en av mange afghanske 18-åringer som rømmer fra landet, men mange stikker også av fra mottak før de fyller 18. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra september i fjor til utgangen av september i år, har 467 barn rømt fra norske asylmottak.

Noen av dem er oppdaget senere i andre europeiske land, men 269 av disse barna er i dag fortsatt «forsvunnet» fra norske myndigheters kontroll, som opplyser at de har ukjent oppholdssted

- Sterkt bekymringsfullt

UDI er bekymret for hva slags skjebner som møter barna da, men understreker at de ikke har mulighet til å hindre barna så lenge de bor på åpne mottak.

- Vår bekymring knytter seg til at når de forlater mottaket, vil de ha vanskeligheter med å finne botilbud og å få dekket grunnleggende behov. I slike situasjoner vil de kunne være særlig sårbare for utnytting, det være seg menneskehandel eller på en eller annen måte bli utsatt for eller involvert i kriminalitet, skriver områdeleder Line Schei Mogenstad i UDI i en epost til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer