På etterskudd

Veronica Orderud startet sin forklaring for retten med en latter, men endte i gråt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland forklarte for sin klient at det betyr mye for troverdigheten at den siktede ikke forandrer sine politiforklaringer fra det ene avhøret til det andre. Slik forklarte hun i går for Nes herredsrett hvorfor hun holdt fast ved den samme serien fortielser og løgner som ektemannen Per Orderud allerede har forklart seg om. Veronica sprakk etter sju avhør, og kom med den versjonen om skytingen i selskapet på lille julaften på Orderud som Nes herredsrett også til slutt fikk fra Per Orderud i forrige uke. Per valgte som kjent å nekte ethvert kjennskap til skytingen, også etter at Veronica endret forklaring.

Sterk kontrast

Men også Veronica hevder, som Per gjorde da han forklarte seg for retten, at ekteparet absolutt ikke snakket om skuddet i kammerset på Orderud lille julaften, i tida som gikk mellom julaften formiddag i 1998 og til de ble arrestert og satt på hver sin varetektscelle. Det skjedde tre uker etter at Pers far, mor og søster var skutt og drept i nabohuset i pinsen 1999, og tre dager etter at Veronicas søster Kristin og Lars Grønnerød ble arrestert og siktet for disse drapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer