På feil fly til feil land

Lena Fjørtoft (25) og Cecilie Aakerø Andersen (25) trodde de var på tur til San Juan i Puerto Rico, for å seile i Karibia. Men da setebeltet var spent og kaffen servert, oppdaget jentene at de var på tur til San José i Costa Rica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene fra Bærum opplevde alle reisendes skrekk: Flyet de satt på skulle til et helt annet land enn det de trodde. Da de sjekket inn i Mexico, reagerte de ikke på de tre bokstavene som skilte hovedstaden San Jos é i Puerto Rico fra hovedstaden San Juan i Costa Rica.

I Puerto Rico ventet Lenas kjæreste og en kamerat, med en seilbåt som gjengen skulle reise videre med.

- Først da vi satt på flyet bladde i magasinene som lå i lomma foran oss, oppdaget vi at flyet vi satt på skulle til San José i Costa Rica, forteller Lena.

Flyet mellomlandet i Panama, og der fikk de to uheldige reisende kjøpt ny billett.

- Men vi måtte betale nærmere 8000 kroner for to nye billetter, forklarer Cecilie.

Ikke hjelp

De to jentene mener at de var klare i sitt ønske om at de ville ha billetter til Puerto Rico.

Reisebyrået Kilroy Travels, som solgte billettene, mener det må ha oppstått en misforståelse, men fastholder at det er kundens oppgave å kontrollere billetten.

- Men er det ikke reisebyråets oppgave å gi oss den billetten vi bestiller? Vi snakket med dem flere ganger om hvor det ble billigst å fly. Vi sa vi skulle seile i Karibia - Costa Rica ligger ikke i Karibia, sier Lena.

I etterkant kan de le av misforståelsen.

- Vi ser selvsagt det komiske i det, og er enig i at vi burde lest billetten nøyere. Men når det sto Oslo- Cancun- Panama- San José på billettene, reagerte vi ikke på at det var noen stavelser annerledes, utbryter Cecilie.

- Da vi kom til Jamaica med seilbåten, forsøkte vi å kontakte Kilroys nærmeste samarbeidspartner i Mexico, men til ingen nytte. Hjemmesiden på Internett var nede og vi fant ikke noe nødnummer vi kunne ringe, forklarer Lena.

Fantastisk

Til slutt fikk jentene tak i en mailadresse, og hadde korrespondanse med en av konsulentene hos Kilroy. Denne avviste venninnens krav om erstatning. I april kom jentene hjem fra den fire måneder lange reisen.

- Vel hjemme dro vi til Kilroys kontor gjentatte ganger for å høre om saken var behandlet, og om vi fikk erstattet billetten. Vi ble lovet at noen skulle ta kontakt med oss, men har fortsatt ikke hørt noe, sier de to.

De er enige i at de hadde en enestående tur, tross en strek i flyregninga.

- Hadde det ikke vært for at seilbåten ventet i Puerto Rico kunne vi like gjerne dratt til Costa Rica, ler de.

PÅ FLYTUR: Lena Fjørtoft (25) og Cecilie Aakerø Andersen (25) trodde de skulle til hovedstaden i Puerto Rico, San Juan, men da de satt på flyet oppdaget de at billetten var utstedt til hovedstaden i Costa Rica, San José.