På fem sekunder ble Glasgow forandret

Se ikonisk boligblokk, som en gang var Europas høyeste, gi tapt for 275 kg sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Red Road-blokkene i Glasgow var med sine 89 meter Europas høyeste boligblokker da de sto ferdig i 1969. Nå, 43 år seinere, rives blokkene en etter en som et ledd i Glasgows byfornyingsplan. Blokkene er et av de mest kjente landemerkene i Glasgow, og kan kanskje sies å være Skottlands versjon av «the high-rises» i Baltimore fra HBO-serien «The Wire».

I går ble den første av åtte blokker revet, de sju andre vil bli fjernet fra jordens overflate i løpet av de nærmeste årene. Først ut var blokka som ligger i Petershill Drive 153-213, som besto av tre tårn.

- Deres tid er over Hundrevis av tilskuere var møtt fram for å si farvel til blokka og en hel epoke i Glasgow. Den enorme blokka var strippet for all innmat og de siste 300 beboerne har flyttet ut, mens 2000 naboer var flyttet, da 275 kg sprengstoff eksploderte og blokka nærmest ble delt i to, før den knelte ned og ble til røyk og ødelagt bygningsmasse.

Videoen øverst i saken viser rivingen fra et fugleperspektiv, og er tatt av firmaet som sto for rivingen.

- Red Road-leilighetene var populære da de ble bygget og de er kjent verden rundt, men deres tid er nå over. Vi er svært fornøyd med at den første Red Road-blokka nå er historie, sier Alex McGuire i Glasgow Housing Association til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer