Afghanistan:

På flukt etter dette

Afghanistans største popstjerne omfavner en vestlig livsstil og har uttrykket støtte til den afghanske hæren. Nå har hun flyktet fra hjemlandet.

KOM SEG UT: Den afghanske popstjerna og tv-profilen Aryana Sayeed (36) er blant dem som har klart å rømme fra hjemlandet etter at Taliban overtok makta. Forrige gang Taliban styrte landet var underholdnings-opptredener som dette straffbart. Her fra 2013. Foto: AP / Scanpix
KOM SEG UT: Den afghanske popstjerna og tv-profilen Aryana Sayeed (36) er blant dem som har klart å rømme fra hjemlandet etter at Taliban overtok makta. Forrige gang Taliban styrte landet var underholdnings-opptredener som dette straffbart. Her fra 2013. Foto: AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Afghanske kvinner frykter hva som vil skje nå som Taliban trolig skal innføre strenge Sharia-regler.

Landets største kvinnelige popstjerne, Aryana Sayeed (36), er blant dem som har klart å komme seg ut av landet i et amerikansk fly.

Guvernøren Salima Mazara, en av landets mest prominente kvinnelige politikere, er derimot arrestert av Taliban. Støttespillerne hennes frykter at hun kan bli henrettet.

Taliban uttalte tidligere i uka at det er deres religiøse lærde som skal bestemme om jenter kan gå på skole, og om kvinner kan jobbe.

De har «påpekt» at de vil respektere kvinners rettigheter «innenfor rammene av sharialoven».

- Jeg er i live

Aryana Sayeed, sanger og dommer i det afghanske «The Voice», er altså en av de heldige som har klart å rømme fra landet onsdag - om bord i en amerikansk cargo jet.

- Jeg har det bra, og jeg er i live. Etter et par netter jeg aldri vil glemme, har jeg nå nådd Doha i Qatar. Jeg venter på min flyvning hjem til Istanbul, fortalte 26-åringen til sine 1,3 millioner følgere på Instagram.

Sayeed postet seinere en oppdatering som viser at hun hadde fløyet videre til Tyrkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer