På flukt fra asylmottak

HAMAR (NTB): Ni av de 21 tamilske asylsøkerne ved asylmottaket på Drevsjø i Hedmark er forsvunnet av frykt for hjemsendelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan bli situasjonen flere steder, ettersom bortimot 500 tamiler har fått endelig avslag på asylsøknadene sine og skal sendes tilbake til Sri Lanka.

I 25 minusgrader langs landeveiene på avsidesliggende Drevsjø i Engerdal patruljerer tamilske asylsøkere nattestid. De har opprettet en vaktordning slik at de kan varsle sine landsmenn i fall politiet skulle dukke opp, skriver Hamar Arbeiderblad.

De ni rømte asylsøkerne er gått i dekning på ukjent sted. De som sitter igjen på Drevsjø er utslitte, deprimerte og lever i stadig frykt.

Forverret situasjon

- Forholdene på Sri Lanka er vesentlig forverret den siste tida, med vold, terror og tap av menneskeliv. Det er ikke trygt å sende mennesker tilbake dit nå, sier generalsekretær Jan S. Jørgensen i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) til NTB.

Justisdepartementet har en ganske annen vurdering av forholdene på Sri Lanka enn både NOAS, British Refugee Council, Amnesty og Mellomkirkelig Råd, som alle advarer mot å sende tilbake tamilske flyktninger.

(NTB)