På flukt fra sjalu voldsmann

ET STED I NORD-NORGE (Dagbladet): Hun lever i skjul, med volds-alarm, hemmelig telefonnummer og adresse. Hun har bare ett eneste ønske: Å slippe å være på flukt fra voldsmannen hun var gift med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Eva» er ikke hennes egentlige navn. Hun er en liten, vever dame. Hun forteller lavmælt om en virkelighet de færreste kjenner til. Av og til presser tårene seg fram.

Den ressurssterke kvinnen hadde en trygg og god jobb et helt annet sted i landet. Nå lever hun et fullstendig anonymt liv på et skjulested i Nord-Norge. Bare en håndfull personer vet adressen.

Hun er sliten, nedbrutt - og livredd tyrannen hun flyktet fra. Han har framsatt svært alvorlige trusler overfor henne.

- Jeg lever i et vakuum, helt utenfor samfunnet. Jeg er en flyktning i mitt eget land. Noen ganger har jeg bare lyst til å gå rett ut på gata og skrike ut sinnet mitt, sier den fortvilte kvinnen til Dagbladet.

Sjalu

Midt i hennes egen lammende angst er det en fattig trøst at flere andre kvinner lever i samme situasjon:

- Jeg føler at det blir stilltiende akseptert at kvinner skal ha det så jævlig, sier hun.

En drapssak i Bergen tidligere i vinter har gjort fortvilelsen større. En voldelig eksmann satt og ventet på sin tidligere kone i hennes leilighet. Da hun kom hjem, ble hun kvalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer