På flukt igjen

Fadumo Jama Ismail (52) og barna hun forsørger er på flukt igjen. På grunn av trusler, vold og mobbing fra personer i lokalsamfunnet følte familien seg tvunget til å flytte fra Nittedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi tør rett og slett ikke å flytte tilbake, sier mamma Fadumo Jama Ismail til Dagbladet.

Den somaliske familien bor nå hos slektninger i Oslo. Både den lokale skolen, kommunen, UDI, lensmannen og NOAS er, eller har vært inne, i saken.

Trusler og vold

Nå bor de seks somalierne sammen med en annen familie i en trang toromsleilighet i Oslo. Mamma Fadumo forteller om hvordan det hele begynte da de flyttet til Nittedal i begynnelsen av april 1996:

- Jeg trodde ikke slikt skjedde i et flerkulturelt Norge. Rasismen mot meg og min familie startet med det samme vi flyttet til bygda. Vi har vært i flere møter med diverse instanser, men nesten ingenting har forandret seg, hevder hun.

- Personer har omringet leiligheten vår, knust vinduer og kommet med trusler om å tenne på huset. Ungdommer har fulgt etter barna på vei hjem fra skolen. Rasistiske bemerkninger florerer. Det har vært slagsmål i skolegården. Jeg tør ikke å flytte tilbake på grunn av de sterke rasistiske holdningene. Jeg frykter for barnas liv, sier hun.

Blodig borgerkrig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer