Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På flukt medti telefoner

Ole Christian Bach opererer med mange forskjellige telefonnumre fra mange land. Noen svarer med engelsk talemaskin, noen med tysk, og flere på norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (Dagbladet): Dagbladet har forsøkt å kartlegge telefonnumrene til den Interpol-etterlyste finansakrobaten. De står i stil med mannens mangesidige karakter.

Minst 20 telefonnumre En nær bekjent av Ole Christian Bach skal ha bestilt et titall telefonnumre, som har vært benyttet av Bach og venner av ham. I tillegg kommer ytterligere et titall nummer som Bach har disponert. De aller fleste blir besvart av talemaskiner på forskjellige språk, men det er også et nummer i Tyskland der Bach selv snakker.

Først kommer en tysk kvinnestemme som sier oppringningen ikke kan besvares, før stemmen til Bach kommer inn og sier, ja nettopp ... Ole Christian Bach. Så er det åpent for å legge inn beskjed. Det har Dagbladet gjort flere ganger, uten noen gang å bli svart med en oppringning tilbake.

Skifter ofte mobilkort Årsaken til at han opererer med mange mobiltelefonnumre, er at han ikke vil at politiet skal kunne spore hvor han ringer fra. Det er nemlig mulig i et svært begrenset område. Bach ringer også ofte fra telefonbokser. Da er det enda vanskeligere å finne ut hvor han er. I Dubai skal Bach ha lagt inn et lokalt mobilkort, men det er mye som tyder på at han skifter kort like ofte som andre skifter sokker. Fredag fikk Dagbladets medarbeidere i Dubai to merkelige oppringninger fra et telefonkort kjøpt i Kina, men ingen svarte da vi forsøkte å ringe tilbake.

Flyktet fra EmirateneBare i forhold til en person skal han være telefontrofast, nemlig advokat Håkon Ø. Schiong.

-  Jo da, jeg ser hvem som ringer når det er Ole som er på tråden, sier Schiong.I går kveld ringte han igjen. Han ble forespurt av advokaten om å ringe Dagbladets medarbeidere i Dubai, om nødvendig fra en telefonboks. Vi hørte ingenting.

Dagbladet fant mannen som politi og kreditorer ønsker å få grep om. Det skjedde tidligere denne uka. Torsdag ble vi invitert inn i huset hans i boligfeltet Springs 5. Natt til fredag flyktet han derfra, og ifølge advokaten ut av De forente arabiske emiratene.

Politiet har foreløpig ikke gjort ransaking i huset hans i Springs 5.

image: På flukt medti telefoner
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media