- På fredag får vi prøve to ganger!

Nye sjanser for Fuglesang og Discovery etter at kritisk feil ødela oppskyting.

PRØVER IGJEN PÅ FREDAG:  En ødelagt ventil førte til at Discoverys andre forsøk ble utsatt. Fredag prøver Christer Fuglesang og resten av mannskapet på nytt. Foto: REUTERS/NASATV/SCANPIX
PRØVER IGJEN PÅ FREDAG: En ødelagt ventil førte til at Discoverys andre forsøk ble utsatt. Fredag prøver Christer Fuglesang og resten av mannskapet på nytt. Foto: REUTERS/NASATV/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAPE CANAVERAL, FLORIDA (Dagbladet): NASA tar sikte på to nye oppskytingsforsøk med romferjen Discovery på fredag, lokal tid. Tull med en drivstoffventil forpurret dagens nedtelling, men det var trolig instrumentfeil, sier oppskytingsmanagere.

«Inget försök i morgon heller. Tidigast fre 28:e, straxt efter midnatt vår tid. 28:e kan vi t.o.m prova två ggr - också straxt före midnatt!», skriver en optimistisk Fuglesang på Twitter.

Oppdaget under fyllingFeilen på drivstofftanken ble oppdaget under fylling.

- Da vi forsøkte å lukke den så fikk vi ingen indikasjoner på at den ble lukket, sier NASAs Mike Moses under en sen og forsinket pressekonferanse på Kennedy Space Center (KSC).

Det første av de nye forsøkene vil finne sted klokken 06.22 fredag morgen, norsk tid. Dette er imidlertid svært tentativt og avhenger av en rekke faktorer. Viktigst er at dette faktisk dreier seg om en instrumentfeil.

- Vi vil få større klarhet i dette i morgen, når ingeniørene har foretatt sine tester og de første resulatene tikker inn, sier Moses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer