Rettssaken mot Eirik Jensen

- På frifot uansett utfall

Spesialenheten sier de ikke vil begjære fengsling av den korrupsjons- og narkotiltalte eks-politilederen.

SLIPPER FENGSLING: Eirik Jensen er med kjæresten Ragna Lise Vikre og holder kunstutsilling i helga, før dommen mot ham kommer på mandag. Kampen videre i rettssystemet kan bli lang, men den tidligere politilederen blir ikke fengslet etter domsavsigelsen på mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLIPPER FENGSLING: Eirik Jensen er med kjæresten Ragna Lise Vikre og holder kunstutsilling i helga, før dommen mot ham kommer på mandag. Kampen videre i rettssystemet kan bli lang, men den tidligere politilederen blir ikke fengslet etter domsavsigelsen på mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere politilederen Eirik Jensen (60) risikerer å bli dømt til 21 års fengsel når han stiller til domsavsigelse i Oslo tingrett på mandag.

Klokka 09.30 mandag begynner rettsmøtet der Eirik Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen vil få dommen mot seg forkynt.

Tingretten anslår at det vil ta fire timer å lese opp dommen før de kommer til domsslutningen, altså hvorvidt retten finner de skyldig eller ikke, og eventuelt hvor lang straff de får.

Ikke grunn til fengsling

Men uansett hvor streng straff tingretten eventuelt ilegger den tidligere politilederen Eirik Jensen, vil han ikke bli fengslet.

Det bekrefter påtalemyndigheten i saken mot Jensen, Spesialenheten for politisaker, overfor Dagbladet.

- Spesialenheten har vurdert om det er grunnlag for å fengsle Jensen ved en eventuell domfellelse, og etter en konkret vurdering kommet til at vi ikke vil begjære fengsling, sier assisterende sjef i Spesialenheten og aktor, Guro Glærum Kleppe, til Dagbladet.

- Saken gjelder alvorlige lovbrudd, men kjerneområdet for bestemmelsen om såkalt rettshåndhevelsesarrest er grove volds- og seksuallovbrudd. Øvrige fengslingsgrunner foreligger ikke, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer