- LATTERLIG: Gorm Gundersen (til høyre) skal på guttetur, men ikke innenlands. Da hadde de trolig ikke kunnet reise i dag. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
- LATTERLIG: Gorm Gundersen (til høyre) skal på guttetur, men ikke innenlands. Da hadde de trolig ikke kunnet reise i dag. Foto: Therese Doksheim / DagbladetVis mer

På Gardermoen: - Det er håpløst å planlegge noe på vårparten

Tusenvis rammes av streiken her i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): - Det virker latterlig. Det er håpløst å planlegge noe på vårparten, jeg synes dette skjer hver gang, sier Gorm Gundersen til Dagbladet.

Onsdag morgen er han sammen med kameratene sine på Oslo lufthavn Gardermoen (OSL), der tusener av passasjerer er rammet av streiken som ble trappet ytterligere opp i går kveld. 

- Slipper unna Da innstilte Norwegian alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark som følge av opptrappingen av streiken. 

- Vi skal til Spania, så selv slipper vi unna det verste, sier Gundersen.

- Flyet vårt er to timer forsinket likevel. Men det kunne vært verre. Vi er nok blant de heldigere, sier kameraten Jørgen Gilbrantsen.

Før opptrappingen i går av var 70 piloter tatt ut i streik, da et brudd i meklingen mellom flyselskapet og selskapets skandinaviske flygere, var et faktum. Siden har Norwegian blant annet fått mye kritikk for at de har hentet inn utenlandske piloter mens streiken pågår. 

Ida Katrine Landberg (28) er på Gardermoen tidlig onsdag for å fly til Praha.

- Da jeg hørte om opptrappingen i går, tenkte jeg «nå får ikke jeg reist». Jeg skjønner at pilotene og de kabinansatte vil ha mer, mer samtidig synes jeg de må tenke på oss reisende. Det er mange som taper mye pernger på at de går ut i streik, sier hun.

- Overhode ikke kaos Pressevakta på Gardermoen, Lasse Vangstein, sier til Dagbladet at situasjonen på flyplassen er alt annet enn kaotisk i morgentimene onsdag.

- Det er overhode ikke kaos nå. Jeg vil si at det er litt færre mennesker her nå enn på en vanlig onsdag, sier han i sjutida onsdag morgen.  

På vei til flyplassen er det derimot kaos. Det er full kø på vei mot flyplassen, og trafikken står så godt som bom fast på deler av E6.  
Dagbladet presenterte fredag en oversikt over hvordan du som kunde rammes av streiken og hva du har krav på

Lørdag spurte Dagbladet Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, hvor hardt streiken ville gå ut over passasjerene

- Målet er at vi skal gjennomføre flyprogrammet tilnærmet normalt. Vi skal klare å dekke opp for programmet i dag, men det er aldri noen garantier mot forsinkelser. Følg med på nettsidene våre og sosiale medier, sa  han da.

I går sa han at opptrappingen av streiken var en stor og alvorlig krise for selskapet. 

FÅR REISE: Ida Katrine Landberg skal til Praha. I går var hun redd hun måtte bli hjemme. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
FÅR REISE: Ida Katrine Landberg skal til Praha. I går var hun redd hun måtte bli hjemme. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer