På glattcelle etter fylleslagsmål

Vegard Olsen (29) fra VG-lista tilbrakte natt til i går på glattcelle med armbrudd, knust nese og fem brukte ribbein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen han sparket ned, ble sendt til Ullevål sykehus med hjernerystelse, kutt i bakhodet og sprukket leppe.

En festlig kveld på byen i Oslo med kjendisvennen JayPea endte som et mareritt for den profilerte programlederen med artistnavnet Short Cut. Politiet mener Olsen var den aktive og har siktet han for legemsbeskadigelse.

- Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Det er helt uvirkelig. Jeg bare håper jeg våkner opp snart og finner ut at det bare var en vond drøm, sier Olsen.

Arrogant og feit

Hvem som startet slagsmålet, er ennå ikke avklart.

- To grupperinger begynte å krangle. Det var mange innblandet og det var ganske uoversiktlig. Vi vet ikke hvor mange som var involvert. Men vi har mange gode vitneopplysninger, sier førstebetjent Rune Brandmo, som var ansvarlig på åstedet.

Vegard Olsen mener det var han som ble angrepet. Han innrømmer imidlertid at han dyttet først.

- Sammen med venner hadde vi hatt en veldig hyggelig kveld ute. Vi var fin i farta, men ikke på noen måte overstadig beruset. På vei hjem stakk vi innom 7-11-kiosken for å kjøpe litt pizza, sier Olsen. Da var klokka like før fire natt til i går.

På vei ut møtte han guttegjengen.

- Det kom slengbemerkninger mot meg, som at jeg var usmakelig, feit og arrogant. Slikt skjer altfor ofte, men som offentlig person blir man mer tykkhudet. Man må tåle litt dritt. Men intensiteten på sjikanen var særlig graverende, sier Olsen. Han hevder at han ble omringet av gjengen og følte seg så truet at han dyttet.

- Jeg ville markere at jeg ikke lar meg dra rundt i søla, sier Olsen.

Da kom slaget som knakk nesa hans.

Panisk redd

Dagbladet møter ham hjemme i stua omgitt av kone og gode venner. Armen er i fatle, og Olsen er fremdeles skjelven og sterkt preget etter natta i arresten og fem timer i avhør. Han angrer ikke at han forsvarte seg. Men han sier han er fryktelig lei seg fordi saken utviklet seg slik den gjorde.

- Blodet sprutet og det gjorde forferdelig vondt. Da jeg så en av dem sitte på huk, langet jeg ut et spark i vill frustrasjon. Uheldigvis traff det ham i hodet. Selv om jeg foretok et ekstremt dårlig valg, vil jeg ikke ta ansvar for at situasjonen utviklet seg slik. Jeg føler meg kriminalisert for at jeg valgte å slåss for meg selv.

På et tidspunkt løp han fra hele slåsskampen med sin kone i hælene.

- Jeg var panisk redd, men klarte nesten ikke å løpe med førti prosent av brystkassen slått inn. Da jeg kom hjem, brøt jeg sammen i gråt, og var redd for både min kones og min sikkerhet.

Politiet hentet ham på hjemmeadressen og brakte ham til arresten. Der har han vært før. I 1996 var han vikar ved politistasjonen på Grønland. Han var til opptak ved politihøyskolen, men valgte heller å satse på en musikkarriere.

Olsen har fremdeles status som siktet.

- Vi vil vurdere om vi skal sikte flere. Noen kan eventuelt bli siktet for medvirkning. Men det må vi vente med å bestemme til vi har gjort flere avhør , sier jourhavende jurist Asbjørg Mikalsen. Hun sier politiet har navngitte personer de ønsker kontakt med.

Rødt fortau

Politiet har mange vitner til hendelsen.

- Jeg hørte et voldsomt hyl og så en flokk som sto der. Mannen som var sparket ned, blødde masse fra bakhodet og nesa, og fortauet var rødt. Mange blandet seg, men jeg var inne i butikken og vet ikke hvor mange som var involvert, sier en kvinne som vil være anonym.

Politiet sperret av området og sikret spor fra stedet i natt.

Forsvarer kjendiser

Kjendisen har i en årrekke støttet organisasjoner som arbeider mot vold. Han tror ikke dette vil hindre ham i å komme tilbake som programleder.

- Det er en dyrisk rett å forsvare seg selv og avkommet sitt. Men dette er en dustete måte å løse ting på. Kjendiser må bite i seg mer enn andre, men ingen har rett til å levere en slik sjikane som den jeg ble utsatt for.

KNEKT: Jeg angrer ikke at jeg forsvarte meg, men er fryktelig lei meg for at det gikk som det gikk, sier Vegard Thomas Olsen etter slagsmålet der en mann fikk hjernerystelse.