På glattcelle etter kongelig bryllupsfest

Kongefamilien var gjester under bryllupsfesten til kronprinsens kusine, Benedikte Ferner, og hennes nybakte ektemann, Mons Einar Stange. Bare timer etter at de kongelige forlot festen ble brudgommen kastet på glattcelle for fyll og bråk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tydelig sliten Stange hadde ikke lyst til å kommentere bryllupsnatten da Dagbladet.no kontaktet ham hjemme i formiddag.

- Jeg har ikke noe mer å si. Dette er en helt privat affære, sier den nybakte ektemannen.

Kongelig bryllupsfest

Lørdagens fest på gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo var første gang kongeparet viste seg offentlig med sin kommende svigerdatter, Mette-Marit Tjessem Høiby. Anledningen var bryllupet til kronprinsens kusine, Benedikte Ferner, datter av prinsesse Astrid fru Ferner. Både kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha, kronprins Haakon og Mette-Marit var til stede på festen. De forlot selskapet ved 17-tida.

- Vi er særdeles lykkelige, sa brudgommen Mons Einar Stange (38) da Dagbladet snakket med ham etter festen.

I dag avslører VG at festen ikke sluttet der. Ved 23-tida samme kveld ble det fylleslag på Hotell Bristol i Oslo, der bryllupsnatten egentlig skulle tilbringes.

Fant ikke rommet

Stange skal ha hatt problemer med å finne rommet sitt, og skremte opp en kvinnelig hotellgjest. Hun skjøv Stange ut fra rommet sitt, låste døra og ringte til resepsjonen.

De sendte opp en sikkerhetsvakt for å sjekke hva som var på ferde. Stange skal ha slått mannen i bakken, før vakta greide å overmanne brudgommen, og fikk tilkalt politiet. Stange tilbrakte bryllupsnatta på glattcelle i politihuset i Grønlandsleiret 44 i Oslo. Han ble bøtelagt for brudd på løsgjengerloven.

- Jeg har ødelagt så mye. Dette er svært vanskelig for meg. Jeg angrer veldig, sier den dypt ulykkelige brudgommen til VG.

- Jeg har støtet noen personer. Dem vil jeg gjerne snakke med direkte og beklage. Jeg har skuffet veldig mange. Jeg vet ikke hva folk vil si etter dette.

Millioninntekter

- Jeg må ha fått en veldig reaksjon etter alt som hadde skjedd i løpet av dagen. I tillegg hadde det vært mye god drikke, sier han.

Stange hadde i fjor en inntekt på godt over 6 millioner kroner og en formue på nærmere 17 millioner, ifølge likningen. Kona Benedikte er heller ikke uformuende: I fjor sto hun oppført med en formue på 3 milloner kroner. Den uheldige brudgommen er styreleder i fem bedrifter.

I tillegg er han administrerende direktør i familiebedriftene Stange Gruppen AS, Stange Eiendom, Stange Betong og Stange Finans, ifølge Brønnøysundregistrene.

Ingen kommentar

Hotellsjef Øivind Larstorp på Bristol ville i dag ikke uttale seg om det som skjedde natt til søndag.

- Jeg har snakker med Stange i dag. Saken er avsluttet fra vår side, sier han til Dagbladet.

På Bristol Hotel er flere av korridorene kameraovervåket. Det er uklart om brudgommens eskapader er festet til film.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Larstorp.

BRUDEPARET: Benedikte Ferner (37) og Mons Einar Stange (38) dro videre fra Bagatelle ved 17-tida. Seks timer seinere ble Stange pågrepet av politiet.
KONGELIG FEST: Kongefamilien var til stede på bryllupsfesten til klokka 17.