STORM: Det er meldt om ekstrem vindstyrke i nord fra i kveld og utover morgendagen. Her herjer ektremværet «Dagmar» i Ålelsund som førte til stengte veier og massiv ødeleggelse på Vestlandet og trøndelagskysten i fjor.
Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
STORM: Det er meldt om ekstrem vindstyrke i nord fra i kveld og utover morgendagen. Her herjer ektremværet «Dagmar» i Ålelsund som førte til stengte veier og massiv ødeleggelse på Vestlandet og trøndelagskysten i fjor. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

På grensen til ekstremvær i nord

Meldt om en vindstyrke på 126 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt varsler sørøstlig full storm med vindkast på mellom 30 og 35 sekundmeter i Troms øst for Lyngsalpan og i kyst- og fjordstrøkene av Vest-Finnmark. Det er på grensen til orkan.

- Stormen vil bryte ut i løpet av natta og vil ramme spesielt Nord-Norge. Det kan bli opp mot orkan, men vi er forsiktige med å kalle det ekstremvær, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen til Dagbladet.

Det vil også komme en liten storm på kysten i Hordaland og Rogaland.

I fjor rammet ekstremværet Dagmar Nordvestlandet og trøndelagskysten. Da ble vindstyrken målt helt opp til 55 sekundmeter.

Kraftig nedbør Kraftig vind og nedbør vil føre til vanskelige kjøreforhold framover. I vest og i sør er det fare for flom med oversvømmelser og jordskred.

- Spesielt Hordaland, Rogaland og Vest-Agder vil oppleve store nedbørsmengder og at temperaturen stiger over i plussgrader. Det kommer også en del nedbør i resten av området, sier Johnsen.

Stengte veier Vinden og nedbøren kan føre til at veier i fjellområdene blir stengt i løpet av morgendagen.

- All snøen smelter ikke på én gang og det fører til isete og glatt veibane, sier han og legger til at nedbøren kan føre til svært dålig sikt.

Områdene i og rundt hovedstaden vil ikke oppleve like kraftig nedbørsmengde. Temperaturene vil stige i kveld og nedbøren kommer i form av regn.

Temperaturen i nord vil holde seg og vil ikke stige før på søndag. Finnmark vil ikke oppleve så stor temperaturforskjell.