Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På håpløs boligjakt

1210 kroner per måneden mener Statens Lånekasse skal rekke til boutgifter. - Det er helt latterlig. Nå har jeg vært på hybeljakt i Oslo i flere uker. Det nærmeste jeg kom den prisen var et lite rom hos en mann som krevde at jeg måtte være ung, jente og uten kjæreste. Da bor jeg heller på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen får Kirsti Bjørndal (20) fra Setesdal vite om hun har fått studieplass i Oslo fra høsten av. Høyest på søknadslista står veterinærhøyskolen. I flere uker har hun prøvd å få seg et krypinn i hovedstaden, men uten hell. Hun er villig til å betale inntil 2500 kroner for en hybel, men taper i kampen med andre.

- Dersom jeg kommer inn på skolen, har jeg over fem års studier foran meg. Derfor har jeg ikke råd til å bo for mer, forklarer hun.

Når det første skoleopptaket blir kjent i morgen, blir pågangen på boligmarkedet enda større.

Kamp

- Jeg ville unngå nettopp dette, sier den fortvilede 20-åringen. Nå ser hun med gru på de kommende ukene. At det skulle være så vanskelig å få seg en rimelig plass å bo, hadde hun aldri drømt om.

Å være på boligjakt i Oslo mens du bor på andre kanter av landet, forverrer situasjonen. Det er langt mellom Hornnes i Setesdal til Oslo. Den største omsetningen av utleieboliger i hovedstaden foregår gjennom Aftenpostens kveldsutgave. Den mottar bare folk i hovedstaden. Derfor har Kirsti måttet alliere seg med familie, venner og venners venner i jakten på en plass å bo.

Husløs

I to dager har hun fått fri fra sommerjobben for å drive boligjakt i hovedstaden. Hun har satt inn boligannonse i avisa, og ringt på et ukjent antall ledige hybler. Men så langt står hun uten plass å bo, og i dag må hun reise hjem igjen like husløs.

- Jeg går glipp av mange hybler fordi jeg ikke kan komme på visning samme dag. Nå vet jeg ærlig talt ikke hvordan dette skal gå.