Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På Hillarys valgmøte er USAs neste president.... Obama!

Selv på Hillary Clintons egne valgmøter er Barack Obama favoritten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Kandidat Clinton var over en time for sen, og elevene i gymsalen på Arlington high ble utålmodige. Det var da en av kampanjemedarbeiderne gikk opp på scenen og begynte å dele ut t-skjorter til de som svarte riktig på spørsmål om Hillary.

- Hvor ble hun født?

Edgewater Hospital i Chicago. Riktig svar.

- Hvor studerte hun juss?

Yale Law School. Riktig svar.

- Hvor stor del av landet dekker helseplanen hennes?

Hele USA. Igjen riktig svar.

- OK, siste spørsmål: Denne personen er USAs neste president....

VALGKAMP MED OVERRASKELSER: Hillary Clinton møter sine tilhengere på valgmøte på Washington Lee High School i Arlington. Foto: SCANPIX/REUTERS/JIM YOUNG
VALGKAMP MED OVERRASKELSER: Hillary Clinton møter sine tilhengere på valgmøte på Washington Lee High School i Arlington. Foto: SCANPIX/REUTERS/JIM YOUNG Vis mer

- Obama! skriker elevene i gymsalen rundt Washington Posts reporter Mark Fischer.

- Å nei. Jeg antar at hun ikke har de unge folkene, sier Linda Cooper i setet ved siden av.

Tap i natt

Etter å ha tapt i Louisiana, Nebraska og Washington, avsluttet Clinton en katastrofal helg med tap i Maine, en delstat hun var storfavoritt til å vinne.

- Jeg leder fremdeles i antall stemmer og delegater, sa en opplagt Clinton til Associated Press i Baltimore i dag.

Hun mener at hun ligger godt an i valgkampenså langt, tross at det ikke er ventet at hun vil ta noen seire før 4. mars da Texas og Ohio stemmer i primærvalget.

- Vi hadde en stor kveld på supertirsdagen, sa den tidligere førstedamen.

Under supertirsdagen 5. februar tok Clinton hjem seieren i mange av de største delstatene, som New York, California, Massachussets og New Jersey. Det gjorde at antallet delegater fordelte seg omtrent likt etter supertirsdagen, tross at Obama vant 13 delstater mot Clintons åtte.

image: På Hillarys valgmøte er USAs neste president.... Obama!

Sparket valgkampsjef

I går sparket Clinton sin valgkampsjef Patti Solis Doyle, meldte ABC News. Solis ble erstattet av Maggie Williams, som var stabsjef for Hillary da hun var førstedame i Det hvite hus.

- Jeg er stolt over å ha fått lede denne kampanjen, og jeg er enda stoltere av å fortsatt kunne kalle Hillary min venn gjennom mer enn seksten år. Jeg vet at hun vil bli en stor president, skrev Solis i et brev til kampanjestaben.

Hun understreket at hun ikke trakk seg etter helgens nederlag, men av hensyn til familien etter en lang valgkamp som har krevd mye.

- Dette har allerede vært en av de lengste presidentkampanjene i vår nasjons historie og en som har krevd enorme ofre fra oss og våre familier, skrev hun.

Jevnet ut 

Etter nattens opptelling er løpet mellom Obama og Hillary Clinton jevnet ut.

Målt i antall stater har Obama nå 18 mot Hillarys 13 delstater, men det er antallet delegater som teller når demokratenes presidentkandidat skal velges på landsmøtet i august.

Ifølge beregninger RealClearPolitics har gjort basert på tall fra AP, Washington Post og CBS News har Obama nå en syltynn ledelse med 1146 mot 1142 delegater. En annen fersk beregning fra CBS News anslår at Obama nå har 1134 delegater og Clinton 1131.

- Om du ser på delstatene som kommer nå, er jeg veldig trygg, sier Clinton.

I morgen holdes valg for begge partiene i Maryland, Virginia og Washington D.C.

På demokratenes landsmøte må vinnerkandidaten ha 2025 kandidater.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media