På hodet for lille Jack (7 uker)

Med beina i været, ble både eier og hund sittende fast i et fire meter dypt hull. Brannvesenet ble til slutt redningen for begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som for forbipasserende kunne arte seg ganske så komisk på Rødtvedt i Oslo, var i virkeligheten et alvorlig drama for de involverte. Familien Berg var ute på tur med sin nyervervede hund, lille Jack på sju uker, da uhellet var ute.

- Bikkja var sammen med kjerringa og gutten min i et skogholt da den forsvant ned i et dypt jordhull. Hun skrek opp og jeg ilte til, sier dagens helt, Bjørn Martin Berg (53).

Full mobilisering

3-4 meter under bakken, i en bratt skråning på Rødtvedt i Oslo, lå lille Jack og klynket høylytt. Den rolige lufteturen i nabolaget ble med ett mer strabasiøs enn ventet. Bjørn Martin var snar og hoppet ned i det trange hullet med hodet først. Men han nådde ikke ned til bikkja. Ikke kom han opp heller, og sønnen Egil på åtte år kunne ikke annet en å se faren sin sprelle med beina opp av hullet.

- Jeg så bare hælene på pappa da han var nede i hullet, sier Egil til Dagbladet.no.

Mor Inger Berg hylte opp da hun så skosålene til mannen sin. Hun fikk opp farten og ringte på dører i nabolaget. En nabo ringte brannvesenet som rykket ut med fulle sirener. For å være på den sikre siden ble også en gravemaskin rekvirert, i tilfelle brannvesenet ikke fikk opp valpen fra det dype trange hullet.

Reddet med krok

Det første brannfolkene gjorde var å få Bjørn Martin Berg opp igjen av hullet. Deretter hoppet en brannmann ned i det, og ved hjelp av en lang metallstang med en krok i enden fikk brannmannen etter mye om og men tak i halsbåndet på Jack. Valpen var full av jord og skalv da den ble heist opp til stor glede for de mange naboene som hadde samlet seg rundt jordhullet. Da hunden kom opp hoppet matfar hoppet ned i hullet igjen for å finne igjen en spade og nøkkelknippet. Da han dukket opp igjen var han like møkkete som en gruvearbeider.

- Det er ikke bare valpen som må vaskes i balja i kveld. Mannen min trenger vel et bad nå og, sa kona og flirte til mannen sin.

Farlig for barn

Lørdag avlivet familien Berg sin andre hund, en 11 år gammel schæfer. Også den het Jack. Samme dag fikk familien Jack den III.

- Det hadde blitt en trist dag dersom det ikke hadde gått så bra i dag, sier Bjørn Martin Berg til Dagbladet.no.

Han er bekymret over at hullet kunne stå så åpent i et område der mange mindre barn leker.

- Tenk om et barn på fire fem år hadde falt ned i hullet. Det kunne gått riktig ille, sier Bjørn Martin Berg.

I ettermiddag kom politiet til Rødtvedt for å sikre det dype hullet.

Hunden, som ble reddet i dag, er den tredje schæferen til familien Berg. Alle tre har hatt navnet Jack. I stedet for sorg og forvilelse, ble hele familien Berg lykkelig gjenforent etter at dramaet var over, noe mer møkkete enn da de la ut på tur i ettermiddag.

GJENFORENT: Familien Berg kan puste lettet ut. Alle har det bra etter dramaet på Rødtvedt, men en grundig omgang i badekar må nok til.
HJELPES OPP Bjørn Martin Berg (53) sprellet med beina i lufta like før Dagbladet kom. Han satt dønn fast i jordhullet, mens hans lille valp på sju uker var innesperret i bunn av hullet.