Pollenallergi:

- På høy tid å finne fram allergimedisinene

En mild vinter gir tidlig start på pollensesongen.

TIDLIG START: Allerede i dag venter pollenvarslinga å sende ut sin første varsel. Det er en til to uker tidligere enn vanlig. Foto: Arno Burgi
TIDLIG START: Allerede i dag venter pollenvarslinga å sende ut sin første varsel. Det er en til to uker tidligere enn vanlig. Foto: Arno Burgi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om kalenderen bare viser februar, står årets pollensesong allerede for døra. Det forteller Hallvard Ramfjord ved Pollenvarslingstjenesten i Norges Astma- og Allergiforbund.

Mens pollenallergikere stort sett kan leve i fred fra en rennende nese og hovne øyne fram til mars måned, er Pollenvarslinga allerede i full gang med sin første varsling.

- Vi planlegger det første varslet i dag. Vi har alle indikasjoner på at pollensesongen nå starter for fullt, med mildt og fint vær, sier Ramfjord.

Ustabile vintre

Pollensesongen starter vanligvis først i begynnelsen av mars, men i år kommer den to uker tidligere. Det forklarer Ramfjord at skyldes ustabile vintre.

- Fjorårets vinter var kald, og da fikk vi ikke pollen før i april. Men i år får vi altså en tidligere start, og det kommer av mildværet vi ser.

Selv om store deler av landet for tida er opptatt med vinterferie, er han ikke i tvil med sin anbefaling. Har du ikke startet med forebyggende allergimedisiner, er det på høy tid nå.

- Det er absolutt på tide, aller helst bør man starte opp med denne medisineringen ei uke før, sier Ramfjord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer