Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På høy tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forsvaret retter seg omsider etter de politiske vedtak som er fattet om lagring og bruk av klasebomber i Norge. Det er på høy tid. Dessverre skjer ikke dette før etter nye medieavsløringer om at Forsvaret ikke hadde gjort noe som helst med disse våpnene. Trolig ville klasebombene blitt liggende på lager dersom det ikke i fjor høst var blitt avslørt at våpentypen var brukt i en øvelse med norske og nederlandske fly.
  • Fredag kom pressemeldingen om at forsvarssjefen nå, omsider, vil sette i verk ødeleggelsen av disse våpnene. Men i pressemeldingen fra Forsvarets overkommando brukes en formulering som nærmer seg en tilsnikelse. FO skriver at forsvarssjefen har nedlagt forbud mot bruk av denne typen bomber. I fjor høst var en del av skandalen nettopp at forsvarssjefen da ikke hadde nedlagt et slikt forbud, til tross for klare vedtak i Stortinget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media