På intensivavdelingen på Rikshospitalet i Oslo er det ingen gjenåpningsjubel.

Samtidig som samfunnet har åpnet opp, ser legene at de som legges inn med alvorlig coronasykdom er yngre enn tidligere.

- På ingen måte over

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RIKSHOSPITALET (Dagbladet): Lørdag 25. september åpnet Norge for fullt etter halvannet år i full beredskap, med både smitteverntiltak og nedstengninger.

Mange har nå lagt den tunge tiden bak seg, men på Rikshospitalet, og alle andre sykehus i landet, står de fortsatt på for fullt.

Her er coronapandemien langt fra å være over.

- Det kommer til et punkt der man må åpne samfunnet, men corona er på ingen måte over på sykehuset. Vi har fortsatt pasienter som ligger her, og vi får stadig inn nye pasienter som er så syke at de må på intensivavdelingen. De som kommer inn til oss ligger her i uker og i måneder.

Det sier Mons Sjöberg. Han er avdelingsleder for PO/ intensivavdelingen på Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Radiumhospitalet og Aker sykehus.

De sykeste pasientene

I de lange sykehusgangene på intensivavdelingen, i fjerde etasje på Rikshospitalet, henger det en eim av desinfisering og Antibac i lufta. En slags ren sykdomslukt. Sykepleiere og leger farer forbi i helhvite antrekk. Noen med munnbind, andre uten.

På ett av intensivrommene ligger det tre alvorlig syke covid-pasienter. To kvinner og én mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer