På innbruddsraid med baby (8 md.)

Et ruset par i 30-åra tok natt til lørdag med sin åtte måneder gamle baby og dro på tyveritokt i Nittedal. Barnevernet har nå tatt hånd om barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet ble tatt på fersken av politiet i kjellertrappa i en boligblokk på Hagan i Nittedal. Da var de i ferd med å bryte opp boder, med sin åtte måneder gamle jentebaby på slep. Begge var ifølge politiet ruset på narkotika.

- Dette er en forferdelig trist sak. Jeg har aldri opplevd at noen har tatt med seg babyen sin på tyveritokt, sier politiadvokat Nicolas Nyhus ved Romerike politidistrikt.

Apatisk liten baby

En av tjenestemennene som pågrep paret, er rystet over synet som møtte dem ved boligblokken.

- Ungen virket apatisk, og vi fant en sprøytekanyle i bobledressen. Moren hadde gjemt den på henne da de så at vi kom.

- At de kan kjøre rundt ruset med et barn, er helt meningsløst og gjør meg forbannet, sier politibetjenten som har en datter på samme alder, og på grunn av sakens karakter ikke ønsker å stå fram med navn.

Paret kjørte i en lånt varebil personbil, og hadde ikke sikret babyen forskriftsmessig under kjøreturen. Bakpå hang en stjålet tilhenger til bruk for tyvegodset. Den 30 år gamle mannen hadde på seg en stikksag da han og kona (33) ble pågrepet like før klokka ett på natta. Politiet ble varslet av en beboer som så ekteparet ta med seg tilhengeren.

Babyen er omplassert

- Kvinnen har erkjent at hun hadde brukt amfetamin, mens vi mener det er overveiende sannsynlig at også mannen var ruset, sier Nyhus. Paret ble fraktet til arresten i Lillestrøm sammen med ungen.

- Vi har fattet et midlertidig vedtak om omplassering av ungen. Hva som seinere skjer med babyen, er det for tidlig å si noe om, opplyser Nyhus.

I tillegg til narkotikapåvirkning og stjålet tilhenger, er foreldrene siktet for innbrudd og tyveri fra flere boder. De erkjente i avhør lørdag å ha brutt seg inn og stjålet verktøy fra én av bodene.

Paret fra Sørum i Akershus er nå bosatt i Nittedal, og ble løslatt etter avhør lørdag. Beboere i boligblokka skal også ha observert paret for ei uke siden da det ble begått flere innbrudd i biler utenfor blokka. Også da bar faren jentebabyen på armen.

Barnevernsvakta i Romerike politidistrikt vet ikke hva som skjer med jentebabyen og henviser til det lokale barnevernet i Nittedal.