På innsida av fadderuka

På innsida av fadderuka

- To år seinere snakker fortsatt jeg og klassekameratene mine om opptaket.

FADDERUKA: To ukers intense fadderuker på universiteter og høyskoler landet over er i gang - og med det følger også de såkalte dåpsritualene mange av studentene gjennomfører. Foto: Christian Roth Christensen
FADDERUKA: To ukers intense fadderuker på universiteter og høyskoler landet over er i gang - og med det følger også de såkalte dåpsritualene mange av studentene gjennomfører. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/BERGEN (Dagbladet): Hvert år immatrikuleres nye studenter ved høgskoler og universitet landet over. Ved de ærverdige studiestedene som Handelshøgskolen i Bergen (NHH), Universitetet i Oslo og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim hører såkalte dåpsritualer med i forbindelse med studiestart og fadderukene.

Kontroversielle oppgaver og ydmykende ritualer som gjerne utføres foran andre på åpen gate, er ofte inngangsporten til studentverdenen for studenter verden over. Tradisjonen strekker seg flere hundre år tilbake i tid, og lever i beste velgående - også i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer