Flyktningkrisen

På innsiden av skrekkleiren: - Barna skader seg for å kjenne en annen smerte

Hanne Heszlein-Lossius er provosert av at Erna Solberg ber norske kvinner føde flere barn, samtidig som flyktningbarn lider i greske leire.

UMENNESKELIGE FORHOLD: Det meldes stadig om uholdbare forhold i flyktningleirene på den greske øya Lesvos. Lege Hanne Heszlein-Lossius ber Norge ta imot flere av dem som kjemper for livet hver eneste dag. Foto: NTB Scanpix
UMENNESKELIGE FORHOLD: Det meldes stadig om uholdbare forhold i flyktningleirene på den greske øya Lesvos. Lege Hanne Heszlein-Lossius ber Norge ta imot flere av dem som kjemper for livet hver eneste dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles som å ha tilbrakt en dag i et mareritt. Barn på alder med mine egne skader seg for å kjenne en annen smerte ta over hjernen i noen minutter. Sporene av tortur gjør at voksne menn knekker i knærne.

Lege Hanne Heszlein-Lossius beskriver forholdene i den greske flyktningleiren Moria på Lesvos. Hun kom nylig hjem fra øya, der hun tilbrakte ti dager på klinikken som behandler syke og skadde flyktninger som oppholder seg i leiren, i regi av organisasjonen MedGlobal.

- Det er ikke ofte jeg er kvalm etter jobb, men dette var mer enn magen, og hjertet, og hjernen kunne håndtere, sier hun til Dagbladet.

- Umenneskelige forhold

Heszlein-Lossius har vært i Hellas flere ganger tidligere, men den situasjonen som har møtt henne og reisefølget nå, er helt ny, forteller hun. Ingen smiler lengre, barna har sluttet å leke. Det er lite håp.

Nå som vinteren har slått inn for fullt er det iskaldt. De siste dagene har det ikke heller ikke vært strøm å oppdrive. Folk sover i telt innenfor piggtrådgjerdene, og det meldes stadig om voldsbruk og seksuelle overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer