Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På innsiden hos rødskjortene

Demonstrantene i Bangkok lever på innsiden av barrikadene og forbereder seg på kamp mot militæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den kraftige uroen i Bangkok fortsetter.

I natt norsk tid prøvde rødskjortene, som krever at regjeringen går av, å ta over en tbanestasjon i sentrum av byen, melder nyhetsbyrået AP.

Regjeringen måtte sette inn militæret for å fjerne demonstrantene, som blant annet kastet bildekk på togskinnene. Togtrafikken måtte stanses i fire timer.

Demonstrantene har okkupert deler av sentrum i byen i omtrent to måneder. De har blant annet barrikadert seg med bildekk og bambusstokker, som du kan se i bildeserien øverst i saken.

Reuters-fotografen Vivek Prakash har kommet på innsiden hos demonstrantene, og viser hvordan rødtrøyene har bevæpnet seg med stokker og hvordan de lever på innsiden av barrikadene.

Samtidig som regjeringskritikerne i de røde trøyene fortsetter kampen, har deres rivaler gultrøyene, som støtter regjeringen, nå begynt å bevege seg.

De krever at regjeringen må erklære militær unntakstilstand for å få stanset rødskjortenes demonstrasjoner i Thailand. De varsler at de selv vil gå til aksjon for å «forsvare landet» med mindre regjeringen stanser rødskjortenes demonstrasjoner.

— Statsministeren vet godt at det er nødvendig med militære tiltak i denne situasjonen, for det er vanskelig å finne en politisk løsning, sier gulskjortenes talsmann Suriyasai Katasila.

Rødskjortene har sagt at de vil avslutte demonstrasjonene dersom det blir utlyst nyvalg innen tre måneder, men statsminister Abhisit Vejjajiva har avvist dette kravet.

Elleve mennesker ble såret i et granatangrep mot huset til en tidligere statsminister i Thailands hovedstad Bangkok mandag morgen. Det er uklart hvem som sto bak angrepet.

Demonstrantene sier at de kommer til å ta av seg de røde skjortene dersom soldater settes inn mot dem.

• Les også: Generalens «samurai»-hær gjør Thailand lovløst

PUST I BAKKEN: En av rødskjortene sover på en vegg av dekk som brukes som barikade. Alle foto i bildeserien: REUTERS/Vivek Prakash/Scanpix
EN DEL AV UTSTYRET: En rødskjorte bærer et dekk ut av Chidlom-stasjonen i Bangkok.
HVILE: Rødskjortene har demonstrert i flere uker, og må også finne tid til litt hvile.
UTSTYRT: En av rødtrøyene holder opp en spisset bambusstokk.
DEKK OG STOKKER: Barrikaden er laget av dekk og bambusstokker.
BEVÆPNET: Rødskjortene har beæpnet seg med bambusstokker. Enkelte av rivalene deres har truet med angrep dersom myndighetene ikke klarer å dempe demonstrasjonene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!