På innsiden: Norges vanskeligste utdanning

Jesper og Gabriel kjemper for å bli jagerflypiloter. Vil de klare å bli blant de få utvalgte som får følge drømmen?

I KRIG: Kandidater som søker pilotutdannelse i Forsvaret dras ned i gjørma for hver bevegelse. I flere dager går de gjennom tøffe, fysiske prøvelser i felt og kan gå lange perioder uten mat og søvn. Noen går ned flere kilo i løpet av den såkalte «Helvetesuka». Mulige, framtidige piloter testes i om de kan klare seg dersom de blir skutt ned bak fiendens linjer. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
I KRIG: Kandidater som søker pilotutdannelse i Forsvaret dras ned i gjørma for hver bevegelse. I flere dager går de gjennom tøffe, fysiske prøvelser i felt og kan gå lange perioder uten mat og søvn. Noen går ned flere kilo i løpet av den såkalte «Helvetesuka». Mulige, framtidige piloter testes i om de kan klare seg dersom de blir skutt ned bak fiendens linjer. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Lagfører!! Hvem er det som bestemmer?? En befal roper til seks unge mennesker i hjelmer og i kjeledresser som sliter med å få en båre over et militærkjøretøy som sperrer veien. «Pasienten» må fraktes så fort som mulig i trygghet. Klokka tikker. Sekunder og minutter er dyrebare.

- Kom igjen!! Dere har en kritisk skadd pasient!!! Opp med pasienten! Det er fire av dere som bare ser på. Dette går alt for sakte!! Ned!! Dere blir skutt på!

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer