På jakt etter europeeren

Franskmennene er rødsvinsdrankere, spanjolene late, svenskene sexgale, britene uforbederlige snobber og irene en gjeng naive, men lystige dagdrivere. Men hva er egentlig en europeer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU har klart å skape et felles marked og et felles parlament. De har til og med klart å skaffe seg en felles valuta. Men én ting mangler: en standardisert europeer.

EU-tjenestemenn klager over at identitetskrisa forgifter politikken. Så lenge standardeuropeeren ikke finnes, er det fritt fram for gamle stereotypier.

-I mange franskmenns øyne er tyskerne fortsatt kål- og pølsespisende øldrikkere, om ikke de blodtørstige barbarene fra første verdenskrigs dager, sier Frankrikes tidligere statsminister Pierre Mauroy.

Franskmennene er rødsvinsdrankere, spanjolene late, svenskene sexgale, britene snobber og irene en gjeng naive, men lystige dagdrivere. Italienerne er kroniske feiginger, de eneste som bruker stridsvogner med ett gir for framrykking og fem for revers, dersom man skal tro det europeiske folkeviddet.

Men EU-borgeren - hvordan er hun eller han? Det nærmeste man kommer, er trolig bildet av en ansiktsløs byråkrat i Brussel, som får godt betalt for å lage urimelige og fullstendig bortkastede regelverk for alt mellom himmel og jord.(NTB)