På jakt etter ny brettsponsor

Snowboard-ikonet Daniel Franck (30) står uten brettsponsor drøye fire måneder før OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en av verdens mest kjente snowboardere er ikke Daniel Franck interessert i å gi noen leverandører gratis reklame, og han har derfor fått tak i en del brett uten utstyrsnavn eller -logo på.

Mens de fleste i verdenseliten kjører med kule, fargerike brett, skiller den fargerike Gjerdrum-mannen seg ut med sine mer kjedelige hvite og svarte brett. Men han håper å få på plass en avtale i god tid før OL, slik at han får kjørt inn og vent seg skikkelig til brettene.

-  Av de brettene jeg har nå, har jeg kjøpt noen selv, og så har jeg fått noen brett uten reklame av forskjellige fabrikanter for å teste dem ut. I øyeblikket har jeg to- tre aktuelle leverandører på hånda, så vi får se hva det blir til. Det er så mange bra brettmerker på markedet, sier Daniel Franck til Dagbladet.

Han kjørte for franske Salomon fra 1997 til 2004. Mot slutten ble samarbeidsklimaet mellom partene stadig dårligere.

-  Følelsesløst

-  Forholdet mellom oss ble følelsesløst til slutt. Jeg ville alt annerledes enn dem. Og de er franskmenn, så de er tross alt ikke så lette å samarbeide med, sier Daniel Franck.

Snowboardlegenden Terje Håkonsen har kjørt for Burton i hele karrieren. For Daniel Franck er det utenkelig å kjøre for samme brettsponsor.

-  Det kunne vært interessant om jeg var 16- 17 år, men jeg har vært i denne bransjen for lenge til å kjøre for et slikt merke. Men jeg har noen Burton-brett - med logo på - som jeg av og til bruker, fordi svogeren min drifter Burton Norge. Derfor gjør det meg ingen ting å gi dem den reklamen. Men noen avtale med dem vil jeg aldri inngå, forsikrer Franck.

 FIN SYKKEL: Daniel Franck med sin stilige Harley-Davidson, satser trolig med snøbrettet sitt helt fram til Vancouver-OL i 2010. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
FIN SYKKEL: Daniel Franck med sin stilige Harley-Davidson, satser trolig med snøbrettet sitt helt fram til Vancouver-OL i 2010. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer

-  Krever mye

Da snowboard var på det hotteste i åra etter Nagano-OL - der Daniel Franck tok OL-sølv - kunne de beste utøverne tjene mye penger på brettsponsor. De siste tre- fire åra har det derimot vært begrenset hva utøverne kan hente ut av en brettavtale.

Av den grunn vil Daniel Franck være selektiv før han inngår noen ny avtale.

-  Nå er det blitt slik at man gjerne får dårlig betalt, samtidig som sponsoren krever at du skal stille opp på mye.

-  For å være ærlig, så har jeg det egentlig ganske bra som jeg har det nå, uten brettsponsor, sier Franck.

Det han derimot også er klar over, er at suksess i OL kan utløse en solid bonus også fra en brettfabrikant. Det er en pott snowboarderen gjerne tar med seg - for etter andreplassen i verdenscupåpningen i Valle Nevado i Chile 14. september har Daniel Franck lagt OL-lista på medaljehøyde.

Vancouver-OL?

Han sto over det meste av siste sesong på grunn av skade og sviktende motivasjon. Like fullt beholdt han full lønn hos sine øvrige sponsorer det siste året.

-  Jeg har flere lojale sponsorer som har backet meg bra. Det er jeg takknemlig for.

-  Vil det si at du har hatt millionlønn i en sesong du har vært borte fra snowboardsirkuset?-  Det er mye mulig ...

Om han blir tatt ut, vil Torino-OL bli hans tredje olympiske leker. Med ett års pause fra brettleken er motivasjonen i øyeblikket så stor at han ikke utelukker å satse helt til Vancouver-OL i 2010.

-  OL er det største. Og jeg kommer helt sikkert ikke til å gi meg på et par år. Og da er det kanskje dumt å gi seg like før et nytt OL. Men det spørs om familien vil støtte en satsing i fire år til, smiler Daniel Franck.

SATSER: Daniel Franck.