Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- På Kråkenes fyr er vinden målt til 51 knop. Det er veldig mye vind

Novemberstorm skaper trøbbel på Vestlandet.

Foto: Meteorologisk Institutt
Foto: Meteorologisk Institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kraftig storm har de siste timene beveget seg inn over Vestlandet.

• Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 2400@db.no eller 24 00 10 00.

- Det blåser godt, og vil nok gjøre det i flere timer til. Klokka 16 var det full storm på Kråkenes, og på Feie, nord i Hordaland, blåser det liten storm nå, sier Tone Christin Thaule, meteorolog ved Meteorologisk Institutt på Vestlandet.

Også i fjellene blåser det sterk kuling, og siden temperaturene stort sett ligger på plussida bør du være obs på glatte veier hvis du skal ut å kjøre.

- Det er absolutt fare for glatte veier. Det er lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av vinden og nedbøren. Også i morgen er det venta glatte veier på grunn av stigende temperaturer, sier Thaule.

Kraftig vind I Hordaland melder politiet om trafikkproblemer på grunn av den kraftige vinden. Sotrabroen ble en periode stengt etter at overbygget på en lastebil blåste av og traff frontruta på en annen bil. Kort tid etterpå ble politiet nødt til å foreta manuell dirigering i forbindelse med at et stillas måtte sikres for den kraftige vinden.

- Det blåser kraftig. På Kråkenes fyr er vinden målt til 51 knop, det er veldig mye vind altså, sier Inger-Lise Aasen Askautrud, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Selv om Vestlandet foreløpig har fått den kraftigste vinden, blåser det opp også på Østlandet.

- Det blir nok ikke like ille her på Østlandet, men i fjellet blåser det liten til full storm. På Østlandet vil vinden øke på i løpet av kvelden, og også innlandet vil få mye vind i forhold til hva som er vanlig, sier Askautrud.

- Unngå fjellovergangene Stormen bringer med seg nedbør og stigende temperaturer, noe som flere steder vil føre til veldig vanskelige kjøreforhold.

- Utfordringen mange steder er at nedbøren begynner som snø, og går over til regn - da blir det glatt. Noen steder kan vi også få underkjølt regn, sier Askautrud.

- Med mindre du virkelig må over fjellovergangene, hadde jeg nok venta. Heldigvis går det verste fort over, og allerede i morgen blir det ganske bra vær på Østlandet igjen.

Etterhvert vil nedbøren passere nordover, og også her er det flere steder varslet om vanskelige kjøreforhold på grunn av overgang til mildvær. Det vil blåse opp mot sterk kuling i Nordland og stiv kuling i Troms

Disse fjellovergangene er stengt på grunn av dårlig vær:

• Fv 55 over Sognefjellet i Oppland er midlertidig stengt på grunn av uvær.
•Fv 55 Sognefjellet i Sogn og Fjordane er midlertidig stengt på grunn av uvær.
• Fv 63 Trollstiget i Møre og Romsdal er midlertidig stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold.
• Fv 651 Tuddal - Svineroi er midlertidig stengt på grunn av uvær.
• Rv 13 Vikafjellet i Sogn og Fjordane, Hordaland er midlertidig stengt på grunn av uvær.

Foto: Meteorologisk Institutt
Foto: Meteorologisk Institutt Vis mer