Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På kurs i eksorsisme

Katolske prester skal lære djevelutdrivelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen begynner et tre måneders kurs i satanisme og eksorsisme, eller djevelutdrivelse, for katolske prester. Det er kirkens eget universitet, Regina Apostolorum-universitetet i Roma, som avholder det spesielle kurset. Deltakerne på kurset lærer blant annet om Bibelens omtale av djevelutdrivelse, forskjellige kulturer og moderne åndelighet.

Formålet er ifølge kurssidene på nettet å tilby en teoretisk og praktisk innføring i eksorsisme. Deltakerne møtes til syv foredrag de neste månedene før kurset avsluttes med en eksamen i slutten av april.

Bakgrunnen er at den katolske kirken mener det er en bekymringsverdig stor interesse for det okkulte, spesielt blant de unge.

Med skriftordet «Dere har ikke fått trelldommens ånd, så dere igjen skulle være redde. Dere har fått barnekårets Ånd som gjør at vi roper: «Abba, Far!» skal prestene gå inn i den vanskelige materien. Skriftordet er hentet fra Romerbrevet 8.15.

Eksorsister holder foredrag

Blant foredragsholderne er professor Francesco Bamonte, som kaller seg eksorsist og en en av den katolske kirkens mest kjente navn innen temaet. Også pater Giancarlo Gramolazzo deltar på seminaret. Gramolazzo er eksorsist og er ifølge nett-leksikonet Wikipedia leder for Den internasjonale foreningen for eksorsister.

Pave Johannes Paul II skal ved tre anledninger ha utøvd eksorsisme. Siste gang var for bare fem år siden.

I 2003 ga Bamonte ut bok om hvordan Satan handler i det skjulte og om kommunikasjon med det hinsidige. Bamonte mener at folk som søker kontakt med det hinsidige eller bruker spiritisme og medier for å kontakte døde, kan få både fysiske og psykiske skader i kampen med det onde.

image: På kurs i eksorsisme

- Ofte blir de lurt av triks som i beste fall setter dem i kontakt med deres egen underbevissthet. Men andre ganger kan de få kontakt med demoner som utgir seg for å være de døde som tar kontakt, sa Bamonte i et intervju med Zenit News Agency etter bokutgivelsen. Intervjuet ble distribuert til en rekke katolske nettsteder.

Mer mellom himmel og jord

I Bibelen beskrives flere episoder der Jesus driver onde ånder ut av mennesker som er blitt besatt. Bamonte tror det fortsatt finnes tilfeller der mennesker er besatt.

- Spirituelle fenomen er ikke alltid triks, sier han.

- Tilfellene av hjemsøking eller djevelbesettelse, der eksorsistprester har vært nødt til å gå inn, viser tydelig at denne metoden er en favoritt for djevelens ødeleggende handlinger mot folk.

Presten mener at spiritisme og liknende seanser kan åpne for kontakt med onde krefter. Ofrene kan bli fysisk og psykisk syke, for eksempel miste nattesøvnen, få magesmerter, kramper, oppkast, følelse av stikking i armer og ben, depresjon og angst, i tillegg til en rekke andre symptomer.

KORS:</B> Professor Francesco Bamonte viser et anheng der korset henger opp-ned. Det omvendte korset brukes ofte i okkulte miljøer.