På livet løs

Det er ikke helsepolitikerne som bestemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR ALT JEG VET aner ikke helseminister Sylvia Brustad at Ullevål sykehus i disse dager planlegger å selge unna deler av Sogn Senter for barne- og ungdomspsykiatri (SSBU), og å redusere heldøgnsplassene med en tredjedel. For stikk i strid med helseministerens instruks i januar i år, om at de regionale helseforetakene skal skaffe flere senger i akuttpsykiatrien fordi nedbyggingen av døgntilbudet til psykiatriske pasienter har gått for raskt, planlegger Ullevål en annen retning for sitt psykiatriske tilbud. Ifølge et internt arbeidsdokument går det fram at ressursene skal brukes til økt aktivitet mot ambulant og poliklinisk virksomhet. Det betyr at helseministeren kan se langt etter flere døgnplasser.

I OVERSIKTEN over tiltak som skal iverksettes fram til 2010 står det i arbeidsdokumentet at Sogn (SSBU) som ligger landlig og flott, skal selges innen 1. oktober i år. Virksomheten, redusert med en tredjedel av sengekapasiteten, skal flytte ned til ei høyblokk på Ullevål sykehus. For et par måneder siden, i brev av 22. mars i år, lovet avdelingsdirektør Thor Rogan på vegne av helseministeren at «... det ikke foreligger planer om eller nedleggelse, salg av SSBU...» Dette hadde departementet fått løfte om fra Helse Øst. Hermed vet departementet at Ullevål likevel planlegger salget av Sogn, og at reduksjonen av sengeplasser nødvendigvis kommer til å skje før det lokale psykiatritilbudet er etablert på tilfredsstillende måte lokalt, som helseminister Brustad nylig forlangte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer