Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syria:

På marked for å kjøpe til morsdag- minst 35 drept av rakett

Dødeligste opprører-angrep i Damaskus siden 2011.

KAMPENE FORTSETTER: Dette bildet av voldsom røykutvikling fra en bombe sluppet i Arbin i beleirede Øst-Ghouta utenfor Damaskus er tatt tirsdag. Foto: Amer Almhibany, AFP/NTB Scanpix.
KAMPENE FORTSETTER: Dette bildet av voldsom røykutvikling fra en bombe sluppet i Arbin i beleirede Øst-Ghouta utenfor Damaskus er tatt tirsdag. Foto: Amer Almhibany, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørere har drept minst 35 mennesker i rakettangrep mot et marked i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus, melder statlig fjernsyn.

Angrepet antas å være et av de dødeligste som opprørere har utført mot den syriske hovedstaden siden konflikten brøt ut i 2011.

Tirsdagens rakettangrep rammet nabolaget Kashkool, som ligger i den regjeringskontrollerte forstaden Jaramana øst for sentrum, ifølge syrisk TV.

Minst 40 mennesker ble såret, opplyser direktør Mohamed al-Husseini ved et sykehus i Damaskus til nyhetsbyrået DPA.

En lokal innbygger sier angrepet rammet en gate full av billige kles- og matbutikker.

Morsdag

- Stedet var fullt av folk som var ute og kjøpte morsdagsgaver, sier en 41 år gammel drosjesjåfør, som tilføyer at angrepet skjedde ved en militærpost.

Minst ni mennesker er drept i luftangrep mot en leir for internt fordrevne flyktninger nord i Syria, ifølge hjelpearbeidere.

Redningsgruppa Hvite hjelmer, som driver frivillig hjelpearbeid i opprørskontrollerte områder, sier angrepet skjedde i Idlib-provinsen mandag.

Luftangrepet skal ha rammet en leir utenfor småbyen Maarat al-Nouman.

Hjelpearbeiderne har delt en video som viser røyk som stiger opp fra et utbrent kjøretøy midt inni leiren, omringet av sammenraste telt, klær og personlige eiendeler på den gjørmete bakken.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at tre kvinner, fire barn og to menn ble drept.

Området er kontrollert av syriske opprørere. Det er uklart hvem som sto bak angrepet mot flyktningleiren.

200 000 har flyktet

En nødhjelpskolonne fra Røde Kors er framme i Tel Rifaat nord i Syria, der tusenvis av familier fra Afrin har søkt beskyttelse de siste dagene.

14 lastebiler med 25 tonn nødhjelp fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Syrias Røde Halvmåne rullet tirsdag ettermiddag inn i Tel Rifaat.

Byen kontrolleres fortsatt av den kurdiske YPG-militsen, som sist helg ble drevet ut av Afrin av tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkiskstøttede opprørere.

- Desperate og vettskremte, tusenvis har flyktet fra Afrin de siste dagene. De har ingen steder å gjøre av seg, lite mat og vann, og de får lite medisinsk hjelp, tvitrer ICRCs regionsjef Robert Mardini.

Observatører anslår at over 200.000 mennesker har flyktet fra Afrin den siste uka.

(NTB-AFP-AP).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!