På med lampa, Lillian!

Nå kan Lillian Gabrielsen (75) skrive ferdig julekortene i full belysning. Strømprisene er trolig på vei ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Det var gårsdagens gladmelding til beboerne i Strandgata borettslag på Gjøvik, som Dagbladet skrev om i går.

- Dette er en hyggelig melding for mange. Jeg bruker bare det jeg behøver uansett. Men i jula skal jeg i alle fall ha alle lampene på i stua, sier Lillian Gabrielsen.

Strandgata borettslag har en snittalder på 77 år. Strøm blir brukt til både varme og belysning, og beboerne tar oppfordringen om å spare på strømmen på ramme alvor. Mange har vært vant til å spare, og med beskjed om å spare ytterligere har lampe etter lampe blitt slokt.

Sparsommelig

Lillian Gabrielsen tror ikke en stabilisering i forbruket vil påvirke den sparsommelige strømbruken hennes noe særlig. Hun kaster ikke kofta og skrur opp varmen, uansett.

- Jeg kan godt spare på strømmen, sier 77-åringen til Dagbladet.

Den tidligere misjonæren slokker lysene i alle rommene hun ikke bruker, og bruker bare en arbeidslampe når hun skriver de mange julekortene.

De siste ukene er strømprisen blitt tredoblet. Men i går kom de første tegnene på at prisen stabiliseres, den gikk til og med noe ned i perioder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer