- På min første reise gjennom Europa stopper vi en terrorist

Tre amerikanske venner overmannet terroristen ombord på høyhastighetstoget i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alt skjedde veldig fort, sier Anthony Salder, en student som er på reise igjennom Europa sammen med kameratene Alex Skarlatos og Spencer Stone. De to sistnevnte har militær bakgrunn, noe de fikk bruk for under sin første Europa-tur.

De tre hylles nå som helter etter å ha avværget det som kunne blitt en svært alvorlig massakre på hurtigtoget mellom Amsterdam og Paris fredag kveld.

Den pågrepne mannen er en 26-årig marokkansk statsborger som har vært under oppsikt av det franske overvåkingspolitiet. Han har også vært i Syria. Han var bevæpnet med ei Kalasjnikov angrepsrifle, en pistol og en kniv.

Politiet etterforsker saken som en planlagt terroraksjon.

Slo ham bevisstløs - Jeg forsto ikke hva som skjedde før jeg så en vakt løpe forbi oss. Jeg så bakover, og så en fyr med en Kalashnikov. Vi dukket ned, og jeg sa til vennene mine «la oss ta ham», sier Skartlatos, som nettopp har kommet hjem fra tjeneste i Afghanistan.

Ifølge vitner på toget som The Guardian har snakket med, forsøkte attentatmannen å avfyre skudd inne i togvogna før han ble overmannet, men geværet skal ha låst seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.