På én dag får byen tre ganger mer regn enn i hele juni til nå

Lavtrykk treffer Sørvestlandet mandag og vil prege ukestarten landet over. 

VIL BØTTE NED: Etter noen varme dager skyller regnet ned over Bergen. Bildet er fra Vaksdal, nord for vestlandshovedstaden. Foto: Randi Rongved / NTB scanpix
VIL BØTTE NED: Etter noen varme dager skyller regnet ned over Bergen. Bildet er fra Vaksdal, nord for vestlandshovedstaden. Foto: Randi Rongved / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en periode har det vært tørt og fint vær over store deler av landet. Det gjelder til og med på Vestlandet og Norges regnhovedstad Bergen.Så langt i juni har det kun falt 7 mm nedbør i Bergen. I morgen endrer det seg. Da åpner himmelens sluser seg - ikke bare i Bergen, men også på Sørlandet og på Østlandet.- I løpet av morgendagen kan vi få 20 mm nedbør i Bergen, noe som er nesten tre ganger mer enn i resten av juni til nå, sier meteorolog Mette Skjærdal ved Vervarslinga på Vestlandet.

Merkes i hele Sør-Norge

Forklaringen er et lavtrykk som treffer sørvestlandet - spesielt Rogaland og Agder-fylkene - i morgen.

Det vil merkes i hele Sør-Norge, men effekten avtar jo lenger øst og nord man kommer på Øst- og Vestlandet.I Oslo er det meldt 10 mm nedbør, altså halvparten av nedbørsmengden som meldes i Bergen. Oslo-området får mer regn enn områdene lenger nord, som for eksempel Lillehammer.

- For Østlandet sin del er det spesielt morgen kveld og natt til tirsdag som byr på litt regn, ellers ser det ut som om det blir oppholdsvær, sier Skjærdal.

Flytter seg nordover

Lavtrykket beveger seg oppover i landet, og treffer Trøndelag tirsdag. Det fortsetter nordover, og vil ha nådd Finnmark onsdag. For Nord-Norges del avløser det et lavtrykk som ligger i området nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer