Kampen om regjeringsmakt

På én uke har sjansen for at Erna vinner valget økt dramatisk

Men fortsatt er det soleklart mest sannsynlig at de rødgrønne får flertall etter valget.

OPP OG FRAM - MEN FORTSATT LANGT IGJEN TIL VALGSEIER: Erna Solberg på stemmejakt i Bodø onsdag denne uka. Borgerlig side har større mulighet for å vinne valget nå enn de hadde på mandag, ifølge Norsk regnesentral..
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPP OG FRAM - MEN FORTSATT LANGT IGJEN TIL VALGSEIER: Erna Solberg på stemmejakt i Bodø onsdag denne uka. Borgerlig side har større mulighet for å vinne valget nå enn de hadde på mandag, ifølge Norsk regnesentral.. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meningsmålingene spriker i øst og vest: I går meldte TV 2 om borgerlig flertall, mens VG målte rødgrønt flertall.

Tallknuserne i Norsk regnesentral har i dag lagt fram sine ferskeste prognoser i Dagbladets valgbod. Trolig er deres regnestykke og matematiske modell den mest korrekte oppsummeringen av temperaturen i det politiske badevannet akkurat nå.

Og i sum er det fortsatt størst sannsynlighet for at de rødgrønne får flertall på Stortinget, men muligheten for borgerlig flertall på Stortinget øker. Jonas leder, men Erna tar innpå, er altså en riktig oppsummering ifølge Norsk regnesentral.

Erna i siget - men langt fram

På mandag sa Norsk regnesentral til Dagbladet at det var 11 prosent sjanse for borgerlig flertall. I løpet av uka har derimot muligheten for at Erna Solberg fortsetter i regjering økt betydelig.

I dag er det 17 prosent mulighet for et borgerlig flertall bestående av KrF, Venstre, Høyre og Frp, i følge Norsk regnesentral og 169.no. Fortsetter tendensen blir valgnatten en virkelig thriller, men fortsatt er dette det regjeringsalternativet som er minst statistisk sannsynlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer