På nett med volden?

Volden er på nett, men jeg er usikker på om vi andre er på nett med volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdom, alkohol, nyttårsaften. At elementene til sammen fører til at noen ungdommer barker sammen i et slagsmål, har ikke stor nyhetsverdi. Det som derimot stadig har nyhetsverdi, er det fenomen at ungdommene filmer slike slåsskamper og legger dem ut på Internett.

For hvorfor legger ungdommene ut en video fra slagsmålet?

Når volden blir tilgjengelig for meg via et håndholdt kamera, og den skjer i Bergens gater, er den tettere på enn om jeg ser voldelig innhold i populærkulturens fiktive verden. Som voksen utenforstående kjenner jeg bare igjen gata det skjer i, men Bergensungdommer som klikker seg inn, vil kunne kjenne igjen folk fra skolen, fra gata, fra nabolaget. Slåsskampen kommer nærmere og blir mer autentisk.

Selv om YouTube i prinsippet er tilgjengelig for alle nettbrukere, regnes det som ungdommenes sted – et sted der de voksne ikke har tilgang. Ungdom har alltid markert sin status som unge ved å lage egne steder der de voksne ikke har tilgang. Selv om internett er tilgjengelig for alle, er det ikke alle voksne som er klar over hva ungdommene bruker nettet til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer