Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På nettforum, to dager før Madelene (29) ble funnet: «Jobber han med betong?»

Småbarnsmoren var innstøpt i ei betongblokk. Det ble ikke kjent før i går.

DREPT: Madelene (29) ble meldt savnet i november. 8. februar ble hun funnet i skogen utenfor Stockholm, innstøpt i betong. Foto: Privat
DREPT: Madelene (29) ble meldt savnet i november. 8. februar ble hun funnet i skogen utenfor Stockholm, innstøpt i betong. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To dager før den drepte småbarnsmoren Madelene (29) ble funnet innstøpt i betong i skogen utenfor Stockoholm, nevnte noen nettopp betong i en diskusjonstråd på nettet. Svært få, om noen, andre enn gjerningspersonen(e) hadde forutsetning for å vite noe om dette, skriver Expressen.

«Jobber han med betong?» skriver en forumdeltaker i tråden, som handler om hva som kan ha skjedd med 29-åringen, som forsvant i november og ikke ble funnet før 8. februar, ved tettstedet Upplands Väsby.

En 33-årig mann og hans 30-årige kjæreste ble mandag pågrepet og er siktet for hhv. drapet og for å ha skjult en mistenkt samt krenke gravfreden. Begge er bekjente av småbarnsmoren.

På forumet mistenkte flere den nå pågrepne mannen for å stå bak Madelenes forsvinning, og betongkommentaren kommer i en diskusjon der det hevdes at han jobber i byggebransjen.

Skrev om den siktede Skogen ved Upplands Väsby ble nøye gjennomsøkt, og letemannskapene gikk forbi den unnselige betongblokka, som lå på bakken i skogen. Først etter et tips bestemte politiet seg for å undersøke blokka - som viste seg å inneholde levningene av småbarnsmoren.

Madelene hadde en blogg; i den skriver hun mye om den pågrepne mannen, og beskriver et seksuelt forhold til ham. På det tidligere nevnte forumet deltar en person som utgir seg for å være 33-åringen, i tidsrommet da småbarnsmoren var savnet.

«Madelene sov med meg i bobilen natta før hun forsvant», skriver mannen.

Det siktede kjæresteparet disponerte en bobil som sto parkert i nærheten av funnstedet. Den ble på et tidlig tidspunkt gjennomsøkt av politiets teknikere og er nå et sentralt bevis i saken.

Stilt til veggs Det som skal være 33-åringen, skriver i diskusjonstråden at han har hatt kontakt med Madelenes familie, og oppfordrer forumdeltakerne til å slutte å diskutere saken.

«Om ikke for noen andres skyld burde dere som spekulerer, slutte for deres [familiens] skyld. I det minste til de har fastslått hvem de har funnet levninger av.»

Andre forumdeltakere stiller mannen til veggs med opplysningene hans.

LYS OG BLOMSTER: Madelene er minnet med lys og blomster nær funnstedet ved Upplands Väsby. Foto: ELIAS GIERTZ / EXPRESSEN
LYS OG BLOMSTER: Madelene er minnet med lys og blomster nær funnstedet ved Upplands Väsby. Foto: ELIAS GIERTZ / EXPRESSEN Vis mer

Expressen skriver i en annen artikkel i dag at den drapssiktede mannen har et langt kriminelt rulleblad, med vold mot skolepersonell og offentlig tjenestemann. En utredning i regi av barne- og ungdomspsykiatrien måtte avbrytes fordi gutten var for voldelig.

Planla å drepe fosterforeldrene Etter den mislykkede utredningen ble han plassert i et fosterhjem - der han som 17-åring planla å ta livet av sine fosterforeldre, ved hjelp av en utspekulert plan der han skulle bruke familiens egne skytevåpen mot dem.

Han gjennomførte deler av planen, men avbrøt da han sto på en stige utenfor et soverom i huset. Han ble idømt halvannet års fengsel.

Mannens forsvarer Sven Severin sier han ikke kan bekrefte eller avkrefte hvorvidt det er klienten som har skrevet på forumet. Han meddeler imidlertid at 33-åringen nekter all skyld.

Også hans 30-årige samboer nekter skyld, og sier hun er forvirret.

- Jeg tror mange merkelige ting vil komme opp her, sier hennes forsvarer Björn Adolfsson.

Kvinnen er tidligere dømt for småkriminalitet som butikktyveri.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media