Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På nyttårsaften eksploderte familiens bil. I natt gikk det av en sprengladning utenfor huset

Hendelsen etterforskes som drapsforsøk.

EKSPLOSJON: - Jeg kan bekrefte at en av mine kolleger bor i huset. På nyttårsaften eksploderte hans bil, men så vidt jeg vet er det ikke kommet noen trusler mot ham, sier Bo Nilsson, befal i brann- og redningstjenesten til SVT. Video: Mikael Nilsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
BLÅST UT: Flere vinuder ble blåst ut og ødelagt etter eksplosjonen. Foto: Mikael Nilsson
BLÅST UT: Flere vinuder ble blåst ut og ødelagt etter eksplosjonen. Foto: Mikael Nilsson Vis mer

(Dagbladet): Like etter midnatt, natt til mandag, eksploderte en sprengladning ved et rekkehus i Skåne i Sverige.

I huset bor en mann som jobber i brann- og redningstjenesten i Staffanstorp, sammen med sin familie, skriver avisa Sydsvenskan.

Bilen eksploderte

- Noen har detonert en sprengladning med hensikt til å skade eller skremme. Det bor flere personer på eiendommen, men det er umulig å si hvem dette var rettet mot, sier Calle Persson, pressetalsmann i Syd-politidistrikt i Sverige, til avisa Expressen.

INGEN PÅGREPET: Politiet har enda ikke pågrepet noen etter eksplosjonen i natt. Foto: Mikael Nilsson
INGEN PÅGREPET: Politiet har enda ikke pågrepet noen etter eksplosjonen i natt. Foto: Mikael Nilsson Vis mer

Det er ikke første gang familien står overfor denne type hendelse. På nyttårsaften eksploderte bilen til mannen som jobber i redningstjenesten.

- Jeg kan bekrefte at en mine kolleger bor i huset. På nyttårsaften eksploderte hans bil, men så vidt jeg vet er det ikke kommet noen trusler mot ham, sier Bo Nilsson, befal i brann- og redningstjenesten til SVT.

Nilsson sier han ikke kjenner til konflikter i redningstjenesten som kan ligge til grunn for hendelsene.

SØK: Politiet søkte med hunder i området der eksplosjonen skjedde. Foto: Mikael Nilsson
SØK: Politiet søkte med hunder i området der eksplosjonen skjedde. Foto: Mikael Nilsson Vis mer

- Jeg kjenner ikke til noe slikt. Det har aldri skjedd slikt før og det er tragisk at det skjer. Vår kollega har det bra etter forholdene, men han er skremt etter hendelsen, sier Nilsson til Expressen.

Etterforskes som drapsforsøk

Ingen kom til skade i eksplosjonen som skal ha blåst ut flere vinduer. Men siden det var personer i huset, blir saken etterforsket som et drapsforsøk.

Ingen er pågrepet.

DRAPSFORSØK: Ingen ble skadd i eksplosjonen, men politiet etterforsker saken som et drapsforsøk. Foto: Mikael Nilsson
DRAPSFORSØK: Ingen ble skadd i eksplosjonen, men politiet etterforsker saken som et drapsforsøk. Foto: Mikael Nilsson Vis mer

I løpet av natta søkte politiet med hunder i området og bombeteknikerevar på stedet for å sikre spor.

Ifølge avisa Sydsvenskan vitnet de tre som bor i huset i retten, mot et 27 år gammel gjengmedlem, våren 2017. 27-åringen ble dømt til ett års fengsel og ble ifølge avisa sluppet fri i midten av november 2017.

Om nattas hendelse er relatert til dette er ikke kjent og politiet vil ikke kommentere om det foreligger trusler mot familien, skriver Sydsvenskan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling