Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På operasjonsbordet etter blodig miljøstunt

Statssekretær Lotte Grepp Knutsen (Ap) med gips ut valgkampen.

VED GODT MOT:  Det ble en blodig miljømarkering da Lotte Grepp Knutsen og Erik Solheim gikk løs på CO2-ballonger for å vise hvem som ville kutte mest. Miljøvernministeren måtte sy fire sting, mens Ap-statssekretæren fikk kuttet over en sene og fikk armen i gips. - Ingen kan si vi ikke gir blod, svette og tårer for Ap og klimasaken, sier Grepp Knutsen, som er ved godt mot etter operasjonen. Foto: Lars Eivind Bones
VED GODT MOT: Det ble en blodig miljømarkering da Lotte Grepp Knutsen og Erik Solheim gikk løs på CO2-ballonger for å vise hvem som ville kutte mest. Miljøvernministeren måtte sy fire sting, mens Ap-statssekretæren fikk kuttet over en sene og fikk armen i gips. - Ingen kan si vi ikke gir blod, svette og tårer for Ap og klimasaken, sier Grepp Knutsen, som er ved godt mot etter operasjonen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke bare miljøvernminister Erik Solheim som fikk blø da han og flere politikere med saks skulle demonstrere hvem som var best på å kutte CO2-utslipp.

Også Anniken Huitfeldts statssekretær i barne- og likestillingsdepartementet, Lotte Grepp Knutsen (Ap), fikk unngjelde.

- Ingen kan si vi ikke gir blod, svette og tårer for Ap og klimasaken, sier hun til Dagbladet, bare kort tid etter operasjonen på Legevakta i Oslo.

Nå må Grepp Knutsen ha høyrehånda i gips ut resten av valgkampen.

Solheim måtte sy
Lørdag hadde miljøbevegelsen invitert en rekke politikere til miljømarkering på Universitetsplassen. Med svarte ballonger og sakser skulle politikerne gå løs på de forurensende utslippene i ballongform.

Kort tid etter at de relativt lokale utslippene ble kuttet med stor iver greide miljøvernministeren å kutte seg selv til blods. Statsråden ble kjørt avgårde i ambulanse og måtte sy flere sting. Se TV2-opptaket her.

- Jeg skjønte ikke selv hva som hadde skjedd med en gang. Men etterhvert kjente jeg at ikke alt var som det skulle være med den ene hånda, sier Grepp Knutsen til Dagbladet, bare kort tid etter operasjonen på Legevakta i Oslo.

Sprutet blod overalt
Midt i all alt oppstusset rundt den blodige ministeren, fikk også Lotte Grepp Knutsen et solid kutt fra en av de andre deltakerne.  I langfingeren på høyrehånda røk den ene senen tvert av.

- Jeg var vel egentlig mest opptatt av Erik. Det sprutet jo blod overalt. Men jeg kan takke meg selv. Det var snakk om et uhell, understreker hun.

Nå er statssekretæren pent nødt til å gjennomføre valgkampen med venstrehånda.

KUTTET I VEI: Både miljøvernminister Erik Solheim og statssekretær (Ap) Lotte Grepp Knutsen fikk kuttskader etter klimademonstrasjonen lørdag. Foto: Scanpix
KUTTET I VEI: Både miljøvernminister Erik Solheim og statssekretær (Ap) Lotte Grepp Knutsen fikk kuttskader etter klimademonstrasjonen lørdag. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi fikk utlevert noen butte sakser. Det falt meg ikke inn at det skulle utgjøre noen fare, for å si det sånn, sier hun og ler.

Ved godt mot
Men Grepp Knutsen tar det hele med godt humør. Hun og Solheim skulle konkurrere mot Nikolai Astrup (H) og Venstres Alvhild Hedstein (V) om hvem som kutter mest CO2-utslipp.

- Ingen kan vel si at dere ikke er villige til å ofre alt og kutte CO2, også her hjemme, etter dette?

- Nei, vi får tolke det som at politikere er opptatt av å kutte CO2, men at det ble litt svinn, sier Grepp Knutsen, som smiler lurt før hun legger til:

- Jeg får heller kjøpe noen klimakvoter neste gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling