SONER NARKODOM:  Den antatte HA-sjefen Leif Ivar "Leifen" Kristiansen - her i forbindelse med en rettssak i Trondheim i 2005 - dro på pub med HA-venner i Bodø under en permisjon fra Bodø fengsel. Påtaleansvarlig i Salten polituidistrikt reagerer kraftig. ARKIVFOTO: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET.
SONER NARKODOM: Den antatte HA-sjefen Leif Ivar "Leifen" Kristiansen - her i forbindelse med en rettssak i Trondheim i 2005 - dro på pub med HA-venner i Bodø under en permisjon fra Bodø fengsel. Påtaleansvarlig i Salten polituidistrikt reagerer kraftig. ARKIVFOTO: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET.Vis mer

På pub med HA-venner under fangepermisjon

- Meget uheldig. Motarbeider politiets arbeid, mener påtalesjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den antatte Hells Angels-sjefen i Norge fikk permisjon fra fengselet og dro på byen sammen med noen venner i HA-miljøet.

Politiet misliker sterkt det de sier er «en motarbeidelse av jobben politiet gjør».

- Vi oppfatter det som meget uheldig at det gis denne type permisjon, og det oppleves som en motarbeidelse av det arbeidet Salten politidistrikt gjør mot det kriminelle 1 prosent-miljøet, sier påtalesjef Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Fire år og ni måneder Den antatte norgespresidenten i Hells Angels, Leif Ivar «Leifen» Kristiansen, ble i mai 2011 dømt til fire år og ni måneders fengsel for befatning med nesten 10 kilo hasj. Tiltalen etter mafiaparagrafen ble frafalt.

Kløkstad sier politiet har nulltoleranse overfor det såkalte 1 prosent-miljøet og ønsker derfor å forebygge kontaktetablering med supportere og kommende medlemmer til alle 1 prosent-klubbene.

- Meget uheldig - At en tungt kriminell person som soner dommen sin kan få helgepermisjon og dra på pub og restaurant i Bodø, hvor det framgår kontaktetablering med lokale kriminelle, er som sagt meget uheldig, sier Kløkstad.

Hun har forståelse for at fengselet gir permisjon til innsatte ved spesielle behov eller som ledd i rehabilitering, men kan ikke se at denne permisjonen kan være positiv for rehabiliteringen.

- I forhold til nyrekruttering er det veldig uheldig, mener Kløkstad.

Fengselsleder Marte Helness i Bodø fengsel kan ikke kommentere denne saken spesielt, men understreker på generelt grunnlag at de gjør grundige vurderinger når noen søker permisjon.

(NTB).