På randen av borgerkrig

BERLIN (Dagbladet): Albania er på randen av en ny borgerkrig. Orgier i vold og blod kan bryte ut når folkemassene i dag samles rundt liket av den drepte opposisjonslederen Azem Hajdari (35) på Skanderbegplassen i hjertet av hovedstaden Tirana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I andre kister på torget ligger likene av Hajdaris livvakt og en demonstrant som i går ble skutt ned og drept da et par tusen forsøkte å storme kontoret til den sosialistiske statsministeren Fatos Nano.

Bygningen ble stukket i brann av den opprørte mengden, som ble møtt av statsministerens vakter. De skjøt delvis i lufta og delvis mot de inntrengerne som ropte i kor: «Drep, drep Fatos Nano!»

Fatos Nano flyktet

Statsministeren og hans medarbeidere flyktet ut bakveien i en skur av kuler fra demonstranter inne og ute som var bevæpnet med automatvåpen og pistoler.

Journalister fortalte at de hadde sett ytterligere en drept blant demonstrantene. Flere av vaktene ble såret. Et titall av regjeringens biler ble satt fyr på.

Angrepet på statsministerens kontor skjedde etter at Hajdari ble myrdet da han lørdag kveld kom ut av hovedkvarteret til Det demokratiske parti, som er det største opposisjonspartiet i landet. Han var nestformann i partiet.

- Nanos ga personlig ordren til drapet. Han har frist i 24 timer, til mandag middag, til å trekke seg. Gjør han ikke det, venter det ham de frykteligste konsekvenser. De kan bety borgerkrig, truet opposisjonsføreren Sali Berisha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer