- På randen av katastrofe

Coronautbruddet i Nord-Korea vokser.

TILBUDT HJELP: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt tilbudt hjelp til å håndtere coronautbruddet. Foreløpig har han ikke svart. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB
TILBUDT HJELP: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har blitt tilbudt hjelp til å håndtere coronautbruddet. Foreløpig har han ikke svart. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronautbruddet i Nord-Korea vokser fort. Nå frykter eksperter at landet er på randen av katastrofe, skriver The Guardian.

- Det ser virkelig ikke bra ut, sier Owen Miller, som foreleser i koreanske studier på et universitet i London, til The Guardian.

- De står foran en enorm økning av omikron-smitte uten beskyttelse fra vaksiner, og uten mye, hvis noen, beskyttelse i befolkningen og uten tilgang til de fleste medisiner som har blitt brukt til å behandle covid andre steder, sier Miller til avisa.

Professor Lim Eul-chul ved Kyungnam-universitetet i Sør-Korea mener at Nord-Koreas leder Kim Jong-un nå må veie ulike hensyn opp mot hverandre, skriver nyhetsbyrået AP.

- Kim Jong-un står overfor et dilemma, et skikkelig stort dilemma, sier han.

- Hvis han aksepterer hjelp fra Vesten eller USA, kan det svekke selvstendighets-standpunktet som har han opprettholdt, og den offentlige tilliten til ham kan bli svekket, sier Lim.

Kim har blitt tilbudt hjelp, blant annet fra Sør-Korea, men han har foreløpig ikke svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer