Coronaviruset:

På randen av kollaps

Flere mennesker enn noen gang under pandemien trenger intensivbehandling mot covid-19 i den canadiske provinsen. Flere leger frykter at de snart må velge ut hvem som skal få medisinsk hjelp, og ikke.

PROTESTER: Samtidig som antallet innlagte på intensivavdelingene i Alberta i Canada er så høyt at legene frykter de snart må velge hvem som skal få livreddende medisinsk hjelp, og ikke, øker også vaksinemotstanden i regionen. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / NTB
PROTESTER: Samtidig som antallet innlagte på intensivavdelingene i Alberta i Canada er så høyt at legene frykter de snart må velge hvem som skal få livreddende medisinsk hjelp, og ikke, øker også vaksinemotstanden i regionen. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / NTB Vis mer
Publisert

En økning i antall coronasmittede presser nå helsevesenet i den canadiske provinsen Alberta til randen av kollaps, skriver the Guardian.

Helsearbeidere i regionen oppgir at de er nær utmattet.

- Det er ikke lett å gå på jobb hver dag og se mennesker i 30-årene som dør, sier en sykepleier på intensivavdelingen ved sykehuset i Edmonton i Canada til avisa.

Provinsen advarte denne uka om at flere mennesker enn noen gang under pandemien nå trenger intensivbehandling, og at kapasiteten er nær sprengt.

I tillegg ble det opplyst at nesten alle de som blir lagt inn ikke er vaksinert mot covid-19.

I følge provinsens medisinske overlege er rundt 90 prosent av de intensiv-innlagte helt uvaksinert, eller vaksinert med bare én dose.

ADVARER: Over 60 leger skrev mandag et brev til Albertas førsteminister, Jason Kenney, der de advarte om at utfallet kan bli katastrofalt dersom provinsen ikke gjør noe med den eskalerende mengden nye coronatilfeller. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / NTB
ADVARER: Over 60 leger skrev mandag et brev til Albertas førsteminister, Jason Kenney, der de advarte om at utfallet kan bli katastrofalt dersom provinsen ikke gjør noe med den eskalerende mengden nye coronatilfeller. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press / NTB Vis mer

- Katastrofalt utfall

Over 60 leger skrev mandag et brev til Albertas førsteminister, Jason Kenney, der de advarte om at utfallet kan bli katastrofalt dersom provinsen ikke gjør noe med den eskalerende mengden nye coronatilfeller.

- Helsevesenet vårt er virkelig på randen av kollaps. Sykehus og intensivavdelinger over hele provinsen opplever enorme belastninger, og har nådd et punkt der det er usikkert om, eller hvor mye lenger, vi kan tilby trygg behandling til innbyggerne, skriver legene.

Flere operasjoner har blitt kansellert til fordel for å behandle covid-syke, skriver the Guardian, og helsepersonell i Edmonton har advart om at de snart må prioritere hvem som skal få livreddende hjelp, og ikke.

Vaksineskepsis

Parallelt med det økte trykket på intensivavdelingen øker også vaksinemotstanden i regionen, ifølge Guardian.

I hele Canada, inkludert utenfor sykehusene i Calgary og Edmonton, har det de siste ukene blitt arrangert anti-vaksineprotester, noe som forsterker frustrasjonen til helsearbeiderne i frontlinja, skriver Guardian.

- Å måtte hjelpe en familie med å si farvel og deretter gå gjennom handlingene som kreves ved slutten av noens liv, er verre enn noen kan forestille seg, sier intensivsykepleieren ved sykehuset i Edmonton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer